SELECCIÓ ITALIANA
Esports 23/12/2011

El seleccionador italià convoca un jugador de Segona com a premi per denunciar la compra d'un partit

Simone Farina, un jugador del Gubbio de la segona divisió italiana, ha estat convocat per entrenar amb la selecció absoluta com a premi per haver denunciat una oferta per pactar el resultat d'un partit de Copa.

Toni Padilla
2 min
Farina, el jugador que ha denunciat una xarxa per comprar partits

BarcelonaCesare Prandelli, seleccionador italià, ha anunciat que convocarà Farina de cara a l'amistós que jugarà Itàlia amb els Estats Units el proper febrer. "M'ha agradat molt el seu gest. Té valor. Ara no el podem deixar sol". Farina, de 29 anys, va denunciar a les autoritats una oferta rebuda per un ex-company als juvenils de la Roma per pactar el resultat d'un partit entre el seu club i el Cesena, de la Serie A, corresponent a la Copa italiana.

Alessandro Zamperini, qui havia jugat amb Farina quan eren juvenils, va oferir 200.000 euros al jugador del Gubbio si aquest accedia a demanar al porter del seu equip i alguns defenses que acceptessin pactar el resultat del Cesena-Gubbio que es va jugar el 30 de novembre. La denuncia va permetre a les autoritats obrir una segona part del cas conegut com "Last bet" que ha portat a la presó a algun futbolista, com Cristiano Doni (ex-jugador de l'Atalanta i el Mallorca). Aquest cas investiga una xarxa per pactar el resultat de partits formada en part per futbolistes i ex-futbolistes.

Marco Fioriti, president del Gubbio (club que enguany juga per primer cop a la Serie B en més de 50 anys), ha volgut agrair el gest de Prandelli però ha recordat que allò que ha fet el seu jugador "hauria de ser un gest normal. És una persona normal que ha fet el que toca. El que no és normal és que futbolistes acceptin pactar els resultats a canvi de diners". Farina, de 29 anys, va arribar a ser internacional sub'15 quan jugava a la Roma però mai va arribar a debutar a la Serie A, jugant sempre a equips modestos. La premsa italiana també ha destacat que la oferta de diners per deixar-se comprar (200.000 euros) és més del doble que pot guanyar un jugador com ell durant tota una temporada.

Prandelli ha volgut premiar així un futbolista que inicialment només s'entrenarà amb la selecció a les instal·lacions de Coverciano. En principi no hauria de jugar el partit davant dels Estats Units.

stats