15/11/2015

Quan tot ja està dat i beneït

2 min
Lewis Hamilton, al Brasil / CLIVE MASON / GETTY

El campionat mundial de motociclisme es va decidir a l’última de les divuit proves programades. El GP de València va ser catalogat com “la cursa del segle”, i la guerra ferotge entre Marc Márquez i Valentino Rossi va fer que la proclamació de Jorge Lorenzo com a campió mundial batés tots els rècords d’audiència en la història dels Grans Premis televisats.

A la F-1, en canvi, Mercedes va encadenar el segon títol mundial de constructors a Sotxi, per segon any consecutiu, quan encara faltaven quatre curses per al final de la temporada, i Lewis Hamilton es va emportar el tercer campionat de pilots a Austin, quinze dies després. Amb els títols automobilístics ja decidits amb tanta antelació, la recta final de la temporada ens ha portat pocs arguments d’interès. Només alguns duels particulars entre pilots i equips a les classificacions respectives, amb poca capacitat de seducció per al gran públic en general. Això és així per dos factors: l’hegemonia de Mercedes en els últims temps i un reglament absolutament rígid que priva de qualsevol possibilitat d’alternatives per al futur més immediat. I és que, de cara a l’any vinent, la situació no pinta gaire diferent, tot i l’obertura improvisada d’un reglament tècnic que pretén espavilar els equips per retallar la diferència amb què els avantatja l’escuderia de l’estrella. És cert que a l’hivern podran potenciar els motors. Però Mercedes també, amb la qual cosa és probable que tot quedi com està ara, si no passa cap fenomen imprevist.

La imatge d’Alonso prenent el sol al voral d’Interlagos, dissabte, després que el seu McLaren es trenqués per enèsima vegada, és molt significativa. No hi ha res a fer. Ni contra els que totes els ponen, ni contra l’infortuni d’haver construït un cotxe erràtic que no pot ser esmenat per culpa del reglament. Els cervells de la F-1 s’entesten a trobar solucions per revifar una especialitat de la qual els seguidors comencen a desertar de manera massiva. Les propostes són tan ben intencionades com complicades. No hi ha manera si no és començant de zero, amb un reglament nou de cap a peus.

stats