MOTOR - MUNDIAL DE FÓRMULA 1
Esports 26/10/2015

Hamilton reedita el títol de campió en la primera oportunitat

El britànic es corona després de guanyar a Austin

Gonzalo Romero
2 min
Hamilton reedita el títol de campió en la primera oportunitat

BarcelonaPrimer match ball i títol. Com els més grans, Lewis Hamilton va reeditar ahir el seu títol de campió del món amb la victòria al Gran Premi d’Austin, la desena d’aquest any gairebé immaculat. Quan encara queden tres curses per disputar-se, el britànic va engrandir la seva llegenda amb el seu particular triplet, que l’iguala a un dels mites per excel·lència, Ayrton Senna. El pilot, que podia aconseguir el campionat si aconseguia el triomf i Sebastian Vettel no acabava en la segona posició, va apostar per intentar pujar al capdamunt del podi, la via més segura. Els esquemes i la senzilla teoria, a priori, no van encaixar sempre. La cursa va ser bojament tranquil·la, almenys pel que es podia intuir després de les desastroses condicions meteorològiques que van marcar aquesta etapa del circuit.

Els dubtes de Rosberg

Sense pluja i amb la pista eixugant-se, Hamilton va liderar una sortida caòtica. Rosberg començava des de la pole, però va veure’s relegat a la cinquena posició després de mostrar-se massa políticament correcte en el primer duel particular amb el seu company d’equip. L’alemany va arrencar pendent de Hamilton i va intentar tancar-lo sense èxit. El campió, més ràpid i agressiu, va mantenir la posició i va forçar la seva sortida de pista. Els molts incidents protagonitzats per Felipe Massa, Fernando Alonso, Valtteri Bottas i els Sauber va embrutir el primer tram de cursa, amb els virtual safety car com a grans convidats.Sacsejada a la classificació, amb el britànic enfilant camí directe cap a la glòria i Rosberg i Vettel, que sortia quinzè, lluny de les primeres posicions. El de Mercedes no va desistir i va aconseguir avançar els dos Red Bull, situant-se per darrere del líder i imposant la lògica a la novena volta. Daniel Ricciardo també volia protagonisme i va aconseguir la primera plaça després de deixar enrere Kvyat, Rosberg i Hamilton, que per primera vegada va veure perillar la corona. L’anglès es queixava per ràdio de l’australià, que l’empenyia fora de pista. “Si això és legal, jo també ho faré”, comentava nerviós. Un safety car a la volta 28 va tornar a situar el pilot de Mercedes segon i amb opcions de victòria. Vettel, que havia forçat el seu joc de pneumàtics, va aprofitar la situació per passar per boxs. Amb un joc menys rodat, el de Ferrari va aconseguir escalar fins al segon lloc, incomodant un Hamilton que tornava a liderar la cursa. Per la seva banda, Max Verstappen, que va acabar quart, i Carlos Sainz, setè tot i sortir últim, interpretaven una fina actuació, trencant encara més esquemes.

Aturada d’emergència i victòria

L’aparició d’un últim cotxe de seguretat en el moment de màxima rivalitat entre les dues escuderies capdavanteres va donar ales a Hamilton, que tornava a posar-se en mans del seu equip de mecànics. Vettel va imitar la seva estratègia, però no ser capaç d’imposar-se al ritme dels dos millors cotxes del moment. El britànic va creuar primer la línia de meta, i va veure com Rosberg, l’enemic a casa, aguantava els atacs de l’ex de Red Bull, que va haver d’acontentar-se amb la tercera plaça.

stats