Superbikes
Esports 24/08/2012

Joan Lascorz podria sortir de l'Institut Guttmann a mitjans de setembre

El pilot català pateix una lesió medul·lar irreversible per culpa d'una caiguda a Imola

Efe
2 min
El pilot Joan Lascorz

BarcelonaEl pilot català Joan Lascorz podria sortir a mitjans de setembre de l'Institut Guttmann de Barcelona, on està ingressat des de l'accident que va patir al circuit d'Imola durant els entrenaments del Campionat del Món de Superbikes el 2 d'abril.

El pilot de Kawasaki està "immers en un procés de recuperació i adaptació a la seva nova vida", segons ha informat l'equip Racing Team a través d'un comunicat. Lascorz pateix una lesió medul·lar C6, a causa de l'impacte en l'accident contra un mur de ciment sense protecció del circuit d'Imola, i els metges consideren que la lesió és irreversible.

"Joan presenta un quadre tetraplègic. No té mobilitat ni a les cames, ni a la zona abdominal, ni als dits de la mà, però té sensibilitat a les mans i mobilitat a la cara, al coll, als braços, a les espatlles, als colzes i als canells", continua el comunicat.

La caiguda de Lascorz va ser un accident, segons l'opinió dels enginyers de l'equip: "Va perdre el control de la moto en entrar en un revolt de dretes amb la cinquena marxa, després de venir d'una recta llarga amb la roda davantera lleugerament aixecada. Quan aquesta roda va tornar a tocar l'asfalt, anant a gran velocitat i en el moment just d'inclinar la moto, el Joan va perdre'n el control i va sortir de la pista. Acabava de fer una tanda de temps molt bona i es disposava a rebaixar la millor volta del dia d'entre tots els pilots que estaven a la pista", ha destacat Guim Roda, 'team manager' del Kawasaki Racing Team.

El pilot conserva totes les facultats mentals i està reenfocant la seva vida, deixant de banda els projectes que havia obert al món de Superbikes. Segons el comunicat de l'equip, Lascorz té "forces, motivació i possibilitats d'obrir altres projectes, a curt termini personals, i a llarg termini esportius".

stats