Desfeta olímpica de Novak Djokovic

El serbi es queda sense el Golden Slam

Àlex Gozalbo
2 min
Djokovic lamentant-se al partit contra Zverev.

BarcelonaEl tenista asturià Pablo Carreño, que va caure eliminat en semifinals dels Jocs de Tòquio contra el rus Karen Khachanov (6-3 i 6-3), lluitarà aquest dissabte pel bronze contra Novak Djokovic després de la seva sorprenent derrota contra l’alemany Alexander Zverev (1-6, 6-3 i 6-1). Aquest resultat acaba amb les opcions del serbi de guanyar el Golden Slam. Nole necessitava imposar-se en els Jocs i en l’Open dels Estats Units per sumar aquests títols als d’Austràlia, Roland Garros i Wimbledon que ja ha guanyat aquest any. Zverev i Khachanov es jugaran l’or olímpic, que sí que té un precedent rus, amb Ievgeni Kàfelnikov (2000), però cap d'alemany.

Djokovic va començar el partit amb la solvència que havia demostrat durant tot el torneig. Fiable en el servei, sòlid amb el seu revés i dominador amb el seu drive, el serbi va imaginar un escenari plàcid com el que havia tingut en els dies previs, on encara no havia perdut cap set. El primer set va ser un joc de nens (1-6), però l’escenari no va trigar a ennuvolar-se. Alexander Zverev va apoderar-se del partit i es va endur els dos últims sets (6-3 i 6-1). L’alemany va aconseguir sumar sis jocs seguits, fet que va desesperar un Djokovic que va perdre els nervis. “Em sento fatal ara mateix, però això és esport. Ell ha jugat millor. Ha servit extremadament bé i, en canvi, el meu servei ha caigut en picat en el segon set, on m’ha guanyat vuit jocs seguits”, va analitzar Djokovic, que el dia abans havia intentat contextualitzar l’exigència amb la qual han de conviure els esportistes d’elit. “La pressió és un privilegi i sense ella no existiria l’esport professional. Si el teu objectiu és ser al cim del teu esport has d’aprendre a bregar amb la pressió i amb els moments difícils, tant a la pista com a fora”, va argumentar.

La derrota contra Zverev el va descol·locar i Steffi Graf continuarà sent l’única tenista que ha guanyat els quatre Grand Slam i l’or olímpic en un mateix any, el 1988. “Em sento fatal en tots els sentits. El partit per la medalla de bronze, afortunadament, comença de zero. Espero recuperar-me i guanyar una medalla per al meu país”, va afegir Djokovic.

Dues eliminacions en un dia

Si no ho va aconseguir arribar a la final en individuals tampoc ho va poder fer en el dobles mixtos. Djokovic i la seva compatriota Nina Stojanovic van ser derrotats per la parella russa formada per Ielena Vesninà i Aslan Karàtsev per 7-6 i 7-5 en una hora i 46 minuts de joc, en un partit en què el duo rus va ser més sòlid que la parella balcànica. L’altra parella que va arribar a la final també és russa, ja que Anastàssia Pavliutxénkova i Andrey Rublev van derrotar els australians Ashleigh Barty i John Peers per 5-7, 6-4 i 13-11.

stats