Ciclisme
Esports 12/10/2012

Johan Bruyneel deixa la direcció de l'equip RadioShack després de la investigació de la USADA

L'empresa propietària, Leopard SA, creu que el que fou director de l'equip US Postal "no pot dirigir l'equip" després de publicar-se la seva xarxa de dopatge organitzat

A. Rabadan
1 min
Johan Bruyneel, durant una roda de premsa

BarcelonaL'equip ciclista RadioShack-Nissan ha fet públic un comunicat en què anuncia que "en un acord mutu, Leopard SA i Johan Bruyneel han decidit posar fi a la seva col·laboració". El director belga ja va optar per no viatjar al Tour de França d'enguany després de ser acusat per l'Agència Antidopatge dels Estats Units (USADA) de "possessió, tràfic, administració i/o intent d'administració" de substàncies prohibides durant els seus anys a l'equip US Postal.

Un cop feta pública aquesta investigació de la USADA, en què diversos corredors testifiquen que Bruyneel tenia un paper important en la xarxa de dopatge organitzat de l'equip del set vegades vencedor del Tour de França, Lance Armstrong, el seu actual equip ha declarat que "vistos aquests testimonis, les dues parts han cregut necessari prendre la decisió que Johan Bruyneel no pot dirigir l'equip de manera eficient i confortable".

"Em concentraré en la meva defensa"

Per la seva banda, el mateix Bruyneel també ha explicat a la seva pàgina web que abandona les seves activitats oficials per centrar-se en la seva defensa i "protegir l'equip RadioShack-Nissan de distraccions innecessàries". El belga també s'ha mostrat "sorprès i decebut perquè la USADA ha posat informació a domini públic abans de poder tenir una oportunitat per veure les proves" i poder-se defensar.

Bruyneel acusa "la calculada acció de la USADA" de "no respectar principis bàsics del dret com la presumpció d'innocència" i "haver fet prejudicis de manera irreversible" en el seu cas.

stats