Esports 08/08/2012

Kobe Bryant: "La nostra responsabilitat és la de tornar a casa amb l'or"

Londres"M'agrada veure els esportistes d'altres disciplines que són capaços de fer grans coses, com Usain Bolt" Jocs "Tenen un magnetisme especial"

àlex Gozalbo
3 min
Kobe Bryant, escorta dels Lakers i de la selecció dels Estats Units que avui busca un lloc a les semifinals.

La selecció masculina de bàsquet dels Estats Units tanca aquesta nit (23.15 hores) els quarts de final contra Austràlia. Una de les seves grans estrelles és Kobe Bryant, que abans de viatjar a Londres va accedir a explicar què signifiquen uns Jocs Olímpics per a un esportista com ell. La conversa va ser en anglès, tot i que el jugador va deixar anar algunes expressions en italià i castellà.

Kobe, quins records tens dels Jocs Olímpics de Barcelona 92?

Tenia 13 anys i em vaig passar uns dies davant del televisor. Recordo cada partit de Barcelona 92, des del primer fins a l'últim enfrontament. Jo era molt jove, però vaig seguir aquells Jocs Olímpics amb molta atenció.

Quins eren els teus jugadors preferits en aquell moment?

Michael Jordan i, evidentment, Magic Johnson.

Heu parlat del Dream Team al vestidor?

Una mica, però pensa que hi ha jugadors com Kevin Durant que als Jocs Olímpics de Barcelona només tenien tres anys.

Fa uns dies vas dir que vosaltres hauríeu guanyat aquell equip.

No va anar ben bé així. El Dream Team és molt millor equip que nosaltres, d'això no n'hi ha dubte. El que vaig dir és que nosaltres seríem capaços de guanyar-los almenys un partit. És diferent.

Per què aquell equip va fer tanta història?

Els Jocs Olímpics de Barcelona sempre seran diferents perquè van ser els primers en què la delegació dels Estats Units va enviar jugadors professionals al campionat de bàsquet. Aquest fet va ser clau en la globalització de l'esport i en la seva popularització.

Segurament gràcies a aquell equip dels Estats Units Pau Gasol és avui jugador de bàsquet.

Ho dius seriosament? No ho sabia. És un jugador que encomana la seva passió pel joc. Espero que es quedi als Lakers i puguem lluitar per un nou anell de campions.

Quina opinió tens de la selecció espanyola?

El seu joc interior té molta envergadura i molta versatilitat. Hi ha jugadors capaços de tirar, passar, defensar... No sé com els afectarà la baixa de Ricky Rubio, però compten amb molts jugadors amb experiència a la NBA.

Com a espectador, quins altres esports t'agraden?

La natació i l'atletisme. M'agrada veure els esportistes d'altres disciplines que són capaços de fer grans coses, com Usain Bolt. Els Jocs Olímpics tenen un magnetisme especial per als espectadors, però també per a nosaltres.

Dotze estrelles en un mateix vestidor no deuen ser fàcils d'encaixar. Hi ha conflictes?

Ha, ha! No creguis! Una de les claus per mantenir el bon ambient a l'equip és la comunicació, que ajuda a evitar conflictes. De moment, ho portem bé. Cadascú té el seu estil. Hi ha gent que és més xerraire i d'altres més callats, com jo. No tothom exerceix el lideratge igual.

Quina és la teva missió a l'equip?

Jo m'ho passo bé jugant amb la selecció, tot i que el meu rol és diferent del que tinc als Lakers. Tots els meus companys són capaços de fer moltes coses sobre la pista i això enriqueix molt el joc. M'agrada experimentar i provar coses noves. Tenim jugadors com Kevin Durant i LeBron James, així que anotar punts no és un problema. Hem d'intentar millorar en altres aspectes del joc, com ara la defensa.

Ara que ja té un anell de campió de la NBA, ¿li has notat un comportament diferent a LeBron James?

No, res d'especial. Potser està una mica més relaxat, però no és un canvi radical.

Qualsevol desenllaç que no acabi amb la medalla d'or serà...

La nostra responsabilitat és la de tornar a casa, als Estats Units, amb la medalla d'or. Això és el que el nostre país espera de nosaltres.

Et veus jugant alguna vegada a Europa?

No ho descarto, m'ho puc imaginar. No sé què faré en el futur, però és una opció. Barcelona? És una ciutat que m'apassiona.

stats