Esports 24/07/2021

L'Espanyol necessita una empenta econòmica per fitxar l'exblaugrana Sergi Gómez

El central maresmenc del Sevilla és l’opció més avançada i firmaria fins al 2024

i
Roger Requena
3 min
Sergi Gómez, durant un partit d'aquesta pretemporada del Sevilla

BarcelonaLa fragilitat mostrada per la defensa de l’Espanyol en els dos primers amistosos de la pretemporada ha accelerat les negociacions per a la firma d’un central. L’opció més avançada, segons ha avançat La Grada, és el defensa d’Arenys de Mar Sergi Gómez, actualment al Sevilla. Segons ha pogut saber l’ARA de fonts properes al futbolista, l’interès de l’Espanyol és real i firmaria per a les pròximes tres temporades, fins al 2024. Aleshores, el defensa tindrà 32 anys. 

Les negociacions estan força avançades, però ni de bon tros tancades. El conjunt andalús és reticent a deixar-lo marxar lliure quan encara li resta un any de contracte. El Sevilla va pagar 5,5 milions per ell ara fa tres anys, i voldria recuperar part de la inversió realitzada. A hores d’ara, però, l’Espanyol no pot afrontar les exigències econòmiques que demana el Sevilla ni les del jugador, ja que el club blanc-i-blau encara supera el marge salarial permès per la Lliga, n escenari que podria canviar els propers dies.

Per desbloquejar aquesta negociació, l'entitat espanyolista necessita tancar algun dels acords comercials que té avançats, aconseguir un impuls en la campanya de socis o, el que seria més idoni, aconseguir trobar sortida a algun dels transferibles. L’entitat espanyolista confia que una combinació d’aquestes alternatives l’ajudi a tornar a estar amb un marge salarial positiu, circumstància que li permetria afrontar l’operació del central.

Això sí, ni Sergi Gómez és l’única opció que considera l’Espanyol ni l’Espanyol és l’única opció que estudia el defensa, que compta amb altres ofertes. El conjunt perico, que ara té tres centrals naturals, el considera una alternativa de present molt interessant que asseguraria rendiment immediat i no necessitaria un procés d’adaptació a la Lliga, ja que sempre ha jugat en clubs espanyols. Format al planter del Barça, només va disputar un partit amb el primer equip, l’anada de la Supercopa d’Espanya contra el Sevilla del 2010. El 2014 va fitxar pel Celta, i quatre anys més tard, el 2018, va aterrar al Sánchez Pizjuán.

El seu físic (1,85 metres) i la capacitat que té en la sortida de pilota des de darrere són dues qualitats que l’Espanyol valora molt positivament. També hi ajuda el fet de ser dretà (Cabrera i Calero són esquerrans) i l’experiència acumulada a l’elit (suma més de 316 partits com a professional, entre els quals 165 a Primera i 19 a l’Europa League), superior a la d’altres defenses més joves com Lluís López (24 anys) o Calero (25). Un central, per tant, que encaixa dins de la massa salarial del club i també esportivament. La seva incorporació, a més, permetria avançar David López al mig del camp, ja que la plantilla disposaria de quatre centrals naturals. 

S'hi van interessar el 2019

L’interès de l’Espanyol per aquest jugador no és nou, ja que el 2019 ja va preguntar per ell abans d’acabar fitxant Fernando Calero per 8 milions. Aleshores, Sergi Gómez va preferir seguir al Sevilla, on se sentia una peça important. Va disputar 48 partits en el seu primer curs al conjunt andalús, però la incorporació de Diego Carlos i de Jules Koundé aquell mateix estiu li van treure força protagonisme. El curs 2019-20, la seva presència va limitar-se a 21 partits, mentre que el 2020-21 amb prou feines en va disputar 16. Dos anys després, veu amb bons ulls un canvi d’aires que li permeti recuperar pes específic.

stats