RCD ESPANYOL
Esports 21/07/2021

L’Espanyol s'encalla en la seva estrena estiuenca (1-0)

Els blanc-i-blaus perden amb el Las Palmas en el primer amistós de pretemporada

i
Roger Requena
2 min
Raúl de Tomás, durant el primer amistós de l'Espanyol a Marbella contra Las Palmas

Estrena amb derrota de l’Espanyol en l’inici de la pretemporada davant el Las Palmas (1-0). En el primer dels quatre amistosos que disputaran a Marbella, els blanc-i-blaus han trobat a faltar l’encert en l'últim quart de camp. Un debut poc lluït en què la falta de ritme i les absències d’algunes peces cridades a ser titulars ha condicionat el resultat. Sense Vicente Moreno, que encara tardarà uns dies a incorporar-se a la concentració en terres andaluses perquè es troba superant el covid-19, ha sigut el seu segon, Dani Pendín, qui ha dirigit el primer assaig estiuenc. 

Víctor Gómez ha sigut la principal sorpresa d’un onze molt condicionat per les baixes provocades pels Jocs Olímpics i pels contagis de coronavirus, que també han deixat a Barcelona homes com Dimata o Keidi Bare. Amb Óscar Gil a Tòquio i un Miguelón que ha tornat a jugar cinc mesos després de caure lesionat, el jove del planter té ara una bona oportunitat per demostrar a l’àrea esportiva que es mereix un lloc a la plantilla. El curs passat va rendir a un bon nivell al Mirandés, però ara ha de demostrar que pot ser una peça vàlida de cara al retorn dels blanc-i-blaus a Primera. Juntament amb Embarba, ha sigut dels millors del primer temps d’un Espanyol que ha trobat pel seu carril una prometedora societat que ha aportat força profunditat. Les seves centrades, però, no han trobat rematador. 

Poc més ha generat en camp contrari un Espanyol que no ha sabut proporcionar pilotes en condicions a RdT. La bona pressió del conjunt canari, que li ha discutit la possessió en diversos trams, ha dificultat força l’inici de la jugada de Mérida i Lozano, que massa sovint han pecat de tirar pilotes a l’espai perseguint la velocitat del punta o dels extrems. Melendo i Melamed han trobat a faltar pilotes per terra, i sense la seva màgia a l’equip li falta un punt de creativitat. L’Espanyol, de fet, no n’ha trobat fins a l’entrada de Darder al segon temps. El d’Artà ha servit una deliciosa assistència a Wu Lei, que tot i interpretar a la perfecció quan i com desmarcar-se, segueix veient la porteria molt petita. Tot sol davant Raúl Fernández, el xinès ha perdonat un clar mà a mà que hauria pogut servir per empatar el partit al minut 82. Dos minuts abans el conjunt canari s’havia avançat a través de Mujica, que ha aprofitat un desajustament defensiu dels blanc-i-blaus. 

La pitjor notícia, però, no ha sigut l’anecdòtic resultat, sinó la possible lesió de Pedrosa, que ha entrat al segon temps i només ha aguantat 19 minuts fins que ha hagut de ser substituït per problemes físics. Dissabte, segon test davant del Rayo Vallecano. Un segon partit en què s’espera un pas endavant d’una plantilla que segueix sense reforços.

stats