Esports 24/03/2021

Arriba l'hora de la veritat per al Barça femení a la Champions

L'equip de Lluís Cortés disputa els quarts de final contra el Manchester City, un rival de gran entitat

2 min
Mapi León en l'entrenament previ al partit contra Manchester City.

Comença la Lliga de Campions, ara de debò, per al Barça femení. Després de superar amb golejades les eliminatòries anteriors contra el PSV i el Fortuna Hjorring, les blaugranes s'enfronten al primer rival d'entitat a la ronda de quarts de final. El Manchester City, segon a la lliga anglesa, és un dels conjunts més forts del continent europeu i té com a jugadora estrella la guanyadora del premi The Best de la temporada passada, Lucy Bronze.

"És un equip a qui li agrada tenir la pilota i la possessió. La manera de disposar les jugadores al camp i els moviments que prioritza s'assemblen bastant als que proposem nosaltres", ha explicat Lluís Cortés abans del partit. L'equip dirigit per Gareth Taylor serà la primera gran prova de foc per a les blaugranes en el camí cap a la final de Göteborg del 29 de maig.

"Nosaltres volem seguir sent les millors i així ho hem demostrat", ha defensat la capitana Vicky Losada hores abans que l'equip viatgés a Monza, Itàlia, seu del partit a causa de les restriccions pel coronavirus. "Aquests quarts de Champions ja tenen els millors equips d'Europa. Nosaltres sabem que tenim detalls a millorar i l'equip està treballant molt per estar al màxim nivell. Aquest dimecres és l'escenari perfecte per començar a demostrar-ho", ha afegit.

Les jugadores blaugranes ho tenen clar: aquest és l'any. La temporada passada l'equip va demostrar que la diferència amb els equips forts d'Europa és mínima i enguany tenen l'oportunitat de reafirmar-se com a favorites per aixecar el títol europeu. Al camí, però, no hi trobaran rivals fàcils. "La distància que hi havia abans amb els grans ja no hi és. Estem preparades per afrontar una Champions", sentencia la capitana.

No trepitjaran el Johan

El partit d'anada dels quarts de final –que s'havia de disputar a l'estadi blaugrana– va haver de canviar d'escenari per les restriccions del govern estatal, que no permeten l'arribada de vols des del Regne Unit. Amb Jenni Hermoso a la convocatòria –que ja ha rebut l'alta mèdica–, Cortés s'ha endut tota la plantilla per afrontar aquest primer matchball de la temporada. La tornada, en canvi, sí que es podrà jugar a Manchester la setmana vinent.

stats