HANDBOL
Esports 22/05/2018

L’adeu al “líder des de l’ombra”

Marc Cañellas disputa dimecres l'últim partit amb el Granollers contra el Barça a la Supercopa

Gonzalo Romero
3 min
Marc Cañellas celebra un gol amb el Granollers

BarcelonaLa Supercopa de Catalunya tanca avui de forma oficial la temporada d’handbol estatal. Barça Lassa i Fraikin Granollers es disputen l’últim títol a Agramunt (20.45 h, Esport3). El component derbi salva la competitivitat d’una final descafeïnada, marcada per la fi d'etapa de fins a 10 jugadors. “És l’última vegada que vestiré la samarreta blanc-i-blava. Si ho penses així, pot haver-hi un factor emotiu”, confessa a l’ARA Marc Cañellas. El seu adeu és el més sonat de les últimes temporades. A l’altura d’Arnau García i Ferran Solé, el central deixa el club i fitxa pel Kristianstad suec per buscar nous horitzons i apuntalar una trajectòria internacional.

Un pas meditat, pres des de la naturalitat. “Mai és fàcil marxar de casa. Per a mi no ho ha sigut. Estava còmode amb l’equip, la família. Tot rutllava. Sortir d’aquesta zona de confort sembla complicat, però tenia ganes i il·lusió per viure coses noves. Era el que tocava i també em venia de gust. Crec que hi aprendré moltes coses”, argumenta. No parla de grans estadis ni d’aspirar a ser una llegenda. El petit de la saga Cañellas mai ha sigut amic de les excentricitats. L'encara internacional del Fraikin Granollers és un jugador tranquil en l’època de les celebracions sonores i els gestos de cara a càmera.

La pilota, i només la pilota, l’ha convertit en un pilar fonamental del bloc d’Antonio Rama. Una progressió cuinada a foc lent, “amb molta feina al darrere”, explica l’entrenador del filial vallesà Sergio Pozo: “Ha aconseguit l’èxit perquè ha treballat molt. És un esportista treballador i molt receptiu a qualsevol proposta. Això l’ha fet triomfar, sense tenir un talent insultant a priori”. El també exjugador de la casa destaca el rendiment que ha donat com a director d’orquestra a l’elit. “No m’esperava que tingués tanta projecció. Ha sigut ell qui més ha confiat en les seves possibilitats. Ha sabut gestionar la comparació amb el seu germà Joan. S’ha fet jugador a si mateix. Jo sempre deia que era un líder des de l’ombra. Pel seu caràcter introvertit no ha sigut l'home que tira del carro amb crits, però quan les coses es complicaven tots els companys el buscaven. És discret i determinant”, argumenta Pozo.

El preparador pot parlar amb propietat. El seu tàndem banqueta-primera línia va ser de tres temporades amb un balanç impol·lut: campionat d’Espanya a les categories cadets i juvenils i ascens a Divisió d’Honor B amb el B. Són, precisament, alguns dels grans records que s’endú Cañellas de la seva etapa a Granollers. “Els tres moments que recordo amb més il·lusió són aquests dos títols estatals amb la meva generació i la fase final de la Copa EHF a Nantes de la temporada passada. Ja no només per l’esdeveniment, que també, sinó pel camí que ens hi va portar, amb classificacions a l’últim segon”, recorda.

Canvis a les plantilles

El jove 'hispà' no serà l’únic jugador que farà les maletes aquest estiu. El Granollers sumarà les baixes del canoner Rolandas Bernatonis, el central defensiu Albert Pujol, Álvaro Cabanas, Gonzalo Porras i Jorge Silva. La renovació a la plantilla serà profunda, amb l’arribada de reforços de primer nivell d’Asobal i la continuïtat d’Adrià Figueras, la millor notícia. L’equip de Xavi Pascual també seguirà donant forma al seu projecte format per joves perles. Abans de confirmar-se tots els fitxatges, Valero Rivera, Viran Morros, Borko Ristovski i Alexis Borges deixaran el Barça, a falta de concretar-se també el futur de Wael Jallouz.

stats