Esports 24/08/2012

Lance Armstrong es retira de la cursa judicial pel cas de dopatge després de 10 anys

El ciclista nord-americà perdrà els 7 Tours i el sancionaran per a tota la vida per dopatge

Efe
2 min

WashingtonEl ciclista nord-americà Lance Armstrong ha anunciat aquesta matinada de divendres que tira la tovallola en la lluita perquè es retirin els càrrecs de dopatge que pesen sobre ell des de fa una dècada.

"Arriba un moment en la vida de qualsevol home en què ha de dir 'ja n'hi ha prou'", ha anunciat l'heptacampió del Tour de França en un comunicat que recull la premsa nord-americana.

"El cost que ha tingut en la meva família i en el meu treball per a la nostra fundació m'ha portat a acabar amb aquest afer sense sentit", ha assenyalat Armstrong, supervivent d'un càncer i president de la fundació Livestrong.

Segons el diari 'The New York Times', aquesta decisió implica "gairebé segur" que serà desposseït dels seus set títols com a campió del Tour de França, la medalla de bronze que va guanyar en les Olimpíades del 2000 i altres títols guanyats des de l'agost del 1998.

L'Agència Antidopatge dels Estats Units (USADA) sosté que el ciclista, de 40 anys, va mantenir un sistema de dopatge sistemàtic des del 1999 fins al 2005.

El 29 de juny la USADA va acordar, de manera unànime, presentar formalment càrrecs de dopatge contra Armstrong, els metges espanyols Pedro Celaya Lezema i Luis García del Moral, l'entrenador Pepe Martí, l'assistent mèdic italià Michele Ferrari i el director esportiu belga Johan Bruyneel.

L'Agència Antidopatge dels Estats Units, després de reunir-se per decidir si hi havia prou indicis contra l'exciclista, va acordar que el cas havia de seguir endavant i va donar a Armstrong l'oportunitat de defensar-se davant una comissió d'arbitratge.

El ciclista nord-americà manté la seva innocència i ha negat categòricament haver-se dopat després de passar més de 500 controls, però la USADA assegura que almenys deu excompanys d'Armstrong poden testificar en contra seu i que hi ha proves de sang que són "totalment consistents" amb mostres de dopatge.

stats