Laporta estalvia les cartolines vermelles a Bartomeu

Alguns socis escridassen Jordi Moix i reclamen una "acció de responsabilitat"

3 min
Jordi Moix durant la seva intervenció a l'Assemblea del Barça

BarcelonaLa d’ahir va ser una assemblea incompleta. Una primera part d’un tot que no s’entén sense l’assemblea que el Barça farà d’aquí uns mesos, amb l’auditoria acabada i amb tota la informació sobre la taula per saber com va ser la gestió de Josep Maria Bartomeu. Sense tenir les conclusions de la due diligence i en la línia dels discursos que ha fet des de la seva victòria electoral, Joan Laporta va voler ser magnànim amb l’anterior equip de govern, amb un discurs més de futur que de passat, avisant que no s’actuarà per “venjança”, però alhora advertint a Bartomeu que si es detecten “conductes delictives” s’exigiran responsabilitats.

“Votar sí a aquests comptes no exonera de responsabilitats l’anterior junta”, va dir Laporta quan va demanar que els poc més de 700 compromissaris que hi havia ahir al Camp Nou aprovessin els comptes de la temporada 2019-20, amb 97 milions de pèrdues, per evitar una “paràlisi institucional”, ja que havien sigut “auditats favorablement” sense “cap informe d’experts que acrediti cap falsedat o irregularitat”. I els socis van complir, amb 616 vots a favor, 68 en blanc i 67 en contra.

Precisament, des de les graderies de l’estadi on s’aixecaven en massa les cartolines blaves, buides durant tants mesos per la pandèmia, més d’un compromissari va exigir una “acció de responsabilitat” contra Bartomeu. Una acció que aniria també contra Jordi Moix, exvicepresident de l’anterior directiva, l’home encarregat de defensar els comptes ahir -Bartomeu va desistir de fer-ho- mentre havia de sentir en persona els crits d’alguns socis indignats, fins al punt que el mateix Laporta va haver d’intervenir per calmar els ànims. “No són uns bons resultats, no són per estar-ne orgullosos”, va assumir Moix, que va intentar argumentar que el club, malgrat tenir una massa salarial “al límit”, va “estirar tant el braç com la màniga” per aplicar una màxima cruyffista prou coneguda: que els diners han d’estar “millor al camp que no al banc” -es van invertir 1.682 milions en fitxatges.

Llarga llista d'errades

Així, Moix va admetre que hi ha una “llista llarga” d’errors comesos durant l’últim mandat, com no “preveure el canvi generacional” de la primera plantilla “amb prou antelació” o “prioritzar” una de les “essències del club” com el planter: “No vam cuidar-lo amb tot el rigor amb què ho hauríem d’haver fet”. Tot i això, l’exdirectiu va defensar que la delicada situació econòmica de l’entitat es deu, sobretot, al covid. 

Joan Laporta i la seva junta votant a favor del tancament de l'exercici 2019-20

Moix també va voler donar les gràcies a Laporta per com va tractar Rosell quan va sortir de la presó –“T’honora”, li va dir–, alhora que li va agrair que li permetés defensar els comptes de l’exercici 2019-20 i el pressupost de la temporada 2020-21. En aquest cas, els compromissaris van donar llum verda als números amb 578 vots a favor, 94 en blanc i 71 en contra. Un pressupost elaborat per l’anterior junta, que preveia un milió d’euros de benefici, però que en realitat s’allunyarà totalment de la realitat que es coneixerà d’aquí uns mesos, ja que el curs es tancarà amb pèrdues milionàries de tres xifres. 

Uns números vermells que se sumaran a la ja de per si delicada situació econòmica de l’entitat barcelonista. El deute a curt termini és de 731 milions, i ja supera els mil milions. I el vicepresident econòmic, Eduard Romeu, amb el discurs més vehement contra l’anterior junta, va avisar del que podria viure’s d’aquí uns mesos, quan arribi la segona part de l’assemblea: en cada paper que apareix, el deute creix.

stats