BARÇA
Esports 05/07/2016

Laporta defensa l'operació de Can Rigalt

El Barça podria sol·licitar que les pèrdues de 47 milions s'incloguin en l'acció de responsabilitat contra l'anterior junta directiva

A. L.
2 min
Joan Laporta

BarcelonaL'expresident del Barça, Joan Laporta, s'ha referit al pagament de 47 milions que el club haurà d'afrontar derivats de la venda dels terrenys de Can Rigalt, una operació que es va fer durant la presidència de Laporta però que s'ha hagut de desfer després d'un laude arbitral. La immobiliària que va comprar els terrenys l'any 2005 no ha pogut urbanitzar els 10.000 metres quadrats que va adquirir per fer 1.000 habitatges.

A través de les xarxes socials, Laporta ha explicat que en cas que hagués existit aquest arbitratge, que ha acabat obligant a la recompra dels terrenys durant el seu mandat, "els impulsors de l'acció social de responsabilitat contra la gestió econòmica" de la seva junta "l'haurien inclòs en les seves reclamacions", un fet que "no es va produir".

De fet, fonts consultades expliquen que el Barça podria al·legar fets nous en l'acció de responsabilitat contra Laporta, que a partir del 21 de setembre deliberarà la secció número 11 de l'Audiència Provincial. En primera instància va guanyar l'expresident i la resta de directius afectats, i el jutge Martínez Borrego va concloure que no hi va haver pèrdues durant el mandat de l'expresident. El Barça va recórrer i a l'octubre hi haurà una nova resolució. Fonts jurídiques de la defensa admeten que el cas s'hauria de resoldre amb els mateixos termes que la primera resolució –on no hi havia cap menció a Can Rigalt per part de la part demandant–, però obren la porta que el club inclogui aquest pagament de 47 milions: "Hi ha una escletxa".

Això sí, la defensa manté que no seria coherent aquest moviment per part del Barça, ja que d'aquesta manera s'obriria la possibilitat que passés el mateix amb les pèrdues dels anteriors presidents (Joan Gaspart i Josep Lluís Núñez) que va haver d'assumir Laporta i la seva junta.

Laporta destaca que la venda dels terrenys a la Immobiliària Mar es va fer amb la "màxima transparència i eficiència", i l'operació es va convertir en "molt rendible" pels interessos del Barça perquè es van "revaloritzar" uns terrenys que no es feien servir. L'expresident ha llançat una bateria de preguntes sobre el cas:

  1. Quan va tenir coneixement el Barça d'aquest conflicte?
  2. Quan i qui va interposar la demanda arbitral?
  3. Quin ha estat l'incompliment per part del Barça que ha portat a un laude arbitral que condemni el club a desfer l'operació?
  4. Per què s'ha estat amagant durant tant de temps aquest conflicte?

El seu escrit conclou amb la petició que es faci públic el laude arbitral. També s'hi ha referit l'economista Xavier Sala i Martín a RAC1, carregant contra l'actual directiu encarregat de patrimoni, Jordi Moix: "Si ells creuen que el Barça no havia de vendre patrimoni, que no plorin, ho han de celebrar, perquè això és el que volien. Ara tenen més patrimoni. Això ho va negociar Jordi Moix". Sala i Martín ha anat més enllà i ha assegurat que l'actual directiu –que va estar amb Laporta entre el 2003 i el 2005– "volia que es venguessin els terrenys a una determinada empresa, cosa que al final no va passar". En aquella època, ha dit l'economista, Moix va "portar els directius d'aquesta empresa, que eren amics seus".

stats