Esports 27/03/2016

L'Atlètic torna a donar la sorpresa i serà a la Final Four de l'EHL (3-2)

Un gol de Jan Malgosa a tres minuts pel final sentencia un duel disputat que envia els vallesans a les primeres semifinals de la renovada competició europea

Roger Requena
L'Atlètic ha accedit a les primeres semifinals de l'EHL de la seva història

BarcelonaDos llançaments de penal i una genialitat a pocs minuts pel final han servit a l'Atlètic de Terrassa per imposar-se al KHC Leuven belga (3-2) i obtenir d'aquesta manera un històric bitllet per la Final Four de l'Euro Hockey League que es disputarà els dies 14 i 15 del proper mes de maig a les instal·lacions del Pau Negre, a Barcelona.

En un partit disputat fins els darrers minuts, els groc-i-negres s'han avançat en fins a dues ocasions a través de Marc Sallès i Roc Oliva, autors dels dos llançaments de penal córner. Lluny de rendir-se o d'enfonsar-se, el Leuven ha reaccionat ràpidament als dos gols, igualant amb sengles dianes que han reinstaurat la igualtat al marcador.

En un partit amb poques ocasions, els vallesans han començat avisant i anotant, però sempre s'han topat un Leuven ben organitzat que ha acabat el partit volcat, amb onze jugadors de camp, sobre la porteria de Pol García. Els vallesans han resistit tot i jugar els últims minuts amb un home menys. Amb el duel obert, l'Atlètic ha tret el caràcter i ha firmat l'accés a les semifinals gràcies a una genialitat de Jan Malgosa. L'atacant ha recuperat una pilota a la frontal i, després de desfer-se de dos rivals amb gran destresa, ha perforat la porteria belga amb un remat creuat de revés que ha servit per establir el 3-2 final.

L'Atlètic aconsegueix d'aquesta forma accedir per primer cop a les semifinals de l'EHL, competició que va renovar-se el curs 2006-07. Fins ara, la seva màxima classificació en aquesta competició eren els quarts de final, fase que havia assolit els anys 2008 —va ser eliminat 2-1 per l'H.O.C. Gazellen-Combinatie— holandès; 2010 —va caure contra el Rotterdam 5-3—i, per darrer cop fins enguany, el 2011 —el Club Club de Campo va ser el seu botxí als 'shoot-outs'—. Els vallesans tindran l'opció de reviure una final europea que se'ls resisteix des del 2006, quan van caure per 3-1 davant el Stuttgarter Kickers.