Laura Gil demana empatia i recorda que els esportistes tenen dret a equivocar-se: les cinc anelles olímpiques

À.G.
2 min
Laura Gil

Els Jocs Olímpics arriben a la recta final amb diferents focus d'atenció. Els èxits esportius es combinen amb decepcions, però els esportistes aixequen la veu per reivindicar el seu dret a equivocar-se.

Sandra Sánchez.

Dos ors en dues modalitats que no existien

La delegació espanyola ha aconseguit dues medalles d'or en dues disciplines que s'estrenaven als Jocs Olímpics de Tòquio. Sandra Sánchez s'ha proclamat campiona olímpica en karate. La karateka de Talavera de la Reina ha superat la japonesa Kiyou Shimizu en la final. Alberto Ginés, per la seva banda, ha sigut el millor en escalada.

Laura Gil capturant un rebot.

Laura Gil: "Tothom té dret a opinar, però no totes les opinions són respectables"

Després que la selecció espanyola femenina de bàsquet quedés eliminada dimecres a mans de França, Laura Gil ha penjat una reflexió a les xarxes socials. "Vull començar reconeixent les meves errades, no vaig estar encertada. Estic molt dolguda", ha dit. La jugadora reconeix les seves errades, però demana empatia. "Tothom té dret a opinar, però no totes les opinions són respectables", ha afegit en un comunicat que ha rebut un gran suport.

Adel Mechaal.

Atletisme i emocions incontrolables

La jornada d'atletisme ha deixat diferents moments molt emotius. Maria Vicente, per exemple, ha perdut corda en les dues primeres proves del dia de l'heptatló olímpic i no ha pogut contenir les llàgrimes quan ha acabat última en la prova del llançament de javelina. Adel Mechaal, per la seva banda, ha recordat que ha corregut sabent que la seva mare estava a l'hospital. "Quan la salut de la mare està en risc tot passa a segon pla. Volia regalar-li una final a ella i als treballadors de l'hospital", ha explicat. El nord-americà Ryan Crouser ha revalidat el títol de campió olímpic en llançament de pes i ha dedicat el triomf al seu avi, que va morir fa poques setmanes.

Myles Nazem Amine.

El 0,003% de San Marino, amb medalla

San Marino té aproximadament 34.000 habitants, tres dels quals s'han penjat al coll un metall en aquests Jocs Olímpics. El 0,003% de la població de San Marino té medalla olímpica. Xifra rècord!

L'Índia guanya una medalla olímpica en hoquei sobre herba 41 anys després.

L'Índia guanya una medalla olímpica en hoquei sobre herba 41 anys després

Medalla històrica a l'hoquei sobre herba masculí. La selecció de l'Índia, durant dècades la més potent del món, ha trencat una sequera de 41 anys sense pujar al podi. Els indis, que van guanyar vuit ors olímpics, havien pujat al podi per últim cop el 1980. Aquest dijous han derrotat els alemanys per 5-4 en la final de consolació.

stats