FUTBOL
Esports 26/01/2017

L'empresari Gérard Lopez compra el Lilla i fitxa Marc Ingla com a nou director general

Nascut a Luxemburg i fill de gallecs, es va fer ric gràcies a Skype

Ara
2 min
L'empresari Gérard Lopez compra el Lilla i fitxa Marc Ingla com a nou director general

BarcelonaL'empresari hispanoluxemburguès Gérard López s'ha convertit formalment avui en el nou president i propietari del Lilla en comprar el club d'aquesta ciutat del nord de França, i substitueix així Michel Seydoux, que hi estava al capdavant des del 2002.

En un comunicat, el Lilla ha explicat que la societat L Holding, propietat de Gérard López (45 anys), va comprar ahir el 95% del capital del club, cosa que el converteix en l'accionista majoritari i dissetè president de la seva història. Marc Ingla, per la seva banda, assumeix el càrrec de director general. Ingla va formar part de la directiva del Barça quan Laporta va accedir a la presidència el 2003 i posteriorment va ser presidenciable. Segons el comunicat del club, Ingla en serà l'interlocutor.

L'inversor d'origen espanyol, que es va fer milionari en els anys 2000 gràcies a una inversió en l'aplicació Skype quan ningú la coneixia, havia intentat sense èxit adquirir uns altres dos equips de futbol: l'Olympique de Marsella francès i el Lugo, de la segona divisió espanyola. El protocol d'acord per a l'adquisició de l'equip de Lilla es va tancar a finals de desembre i es va anunciar aquest 11 de gener.

López va confirmar un parell de dies més tard que estudiava contractar el tècnic argentí Marcelo Bielsa i es va marcar com a fita situar el Lilla entre els tres primers equips de França en un any i mig. El club va ser campió de la lliga francesa els anys 1946, 1954 i 2011. Gérard López, que va néixer a Luxemburg, va viure fins als 7 anys a Galícia i té experiència com a inversor en el món de l'esport.

Va ser l'amo de l'equip de Fórmula 1 Lotus entre 2012 i 2015 i presideix des del 2007 un altre club de futbol, el luxemburguès CS Fola Esch.

stats