Esports 14/11/2016

Marc Roca: "M'encantaria acabar a l'Espanyol com Raúl Tamudo"

Ramon Robert es mostra optimista sobre la renovació de Víctor Sánchez i a la reobertura de la 1900

Roger Requena
2 min
Marc Roca, durant l'acte de renovació amb l'Espanyol

Cornellà de LlobregatL'Espanyol ha presentat aquest dilluns una de les notícies més esperades pel club i l'afició, la renovació, ja anunciada, de la jove promesa Marc Roca fins al 2022. L'última brúixola fabricada a Sant Adrià passarà a tenir el curs vinent un contracte professional amb fitxa del primer equip i una clàusula que arriba als 40 milions d'euros, una xifra prou alta per allunyar les fantasmes d'una possible sortida a la Premier.

"Estic molt content, la meva prioritat era seguir aquí, donaré el màxim perquè això surti perfecte", ha explicat, satisfet, el jugador de la Granada del Penedès, una aposta de club d'un Espanyol que vol potenciar el seu primer equip sense perdre la identitat que aporten els jugadors de la casa. "La idea del Marc i del club sempre ha estat renovar, sabíem que s'hi havia interessat algun club, però els interessos de les dues parts han facilitat molt les coses", ha apuntat el conseller delegat quan li han preguntat pels interessos que havien rebut pel jove migcampista.

"Sóc periquito i tota la meva família ho és, vull estar molts anys aquí, formar-me a casa meva", ha comentat Roca, que ha valorat la seva ràpida adaptació al primer equip: "Em veig un noi jove que aprendrà dels seus companys. M'ho intento prendre amb naturalitat, amb la mateixa humilitat i seguint sent com sóc. La pretemporada va ser una oportunitat boníssima per mi, i encara que el camí ha estat llarg, l'esforç ha valgut la pena". Va ser un dels cinc joves del filial que van fer la pretemporada amb el primer equip, juntament amb Aarón Martín, Lluís López, Andrés Prieto i Adrián Dalmau.

Tot i la seva joventut, Roca també ha reconegut com li agradaria acabar la seva carrera: "M'encantaria acabar com Raúl Tamudo. El conec des de fa poc, però el temps que ha estat al meu costat m'ha ajudat i donat els consells que necessitava". "M'ha sorprès la rapidesa com ha anat tot, però a nivell esportiu teníem clar que havia d'estar al primer equip, era qüestió de temps", ha aportat el director esportiu Ángel Gómez, que ha deixat clar que ara el que cal és "donar continuïtat" a un jugador cridat a brillar de blanc-i-blau.

Avancen les converses amb Víctor Sánchez

A una altra renovació, en aquest cas encara no tancada, la de Víctor Sánchez, s'ha referit Robert, que ha qualificat de "correcta" la relació amb el jugador, que va fer públic el seu descontentament amb el mateix conseller delegat per no haver complert algunes promeses. "Hem seguit tractant el tema, divendres passat vam parlar-ne. És un jugador valorat, i hem de seguir habituant-nos per trobar un punt en què tots estiguem a gust", ha apuntat Robert.

Properes reunions a la 1900

Un altre dels temes de l'actualitat que porten cua és el de la grada d'animació. Robert ha confirmat que aquesta setmana seguiran les reunions amb els grups d'animació de la 1900, la Curva RCDE –amb qui ja es van reunir la setmana passada– i la Penya Juvenil 1991. "Ja ens vam veure amb algun dels grups, aquesta setmana seguirem. L'objectiu és reconduir la situació i trobar un punt d'equilibri perquè puguin estar junts tots dos grups", ha manifestat Robert, que ha evitat pronunciar-se sobre el motiu pel qual el responsable de l'àrea social, Alberto Ariza, no s'hagi pronunciat encara. "S'ha tractat a nivell intern, tots volem reobrir la 1900", s'ha limitat a dir.

stats