Motor - Fórmula 1
Esports 15/11/2020

El setè cel reuneix Lewis Hamilton i Michael Schumacher

El pilot britànic iguala el palmarès del mite alemany a la Fórmula 1

à.g.
3 min
El pilot britànic Lewis Hamilton celebrant el setè títol de campió del món amb el seu gos Roscoe.

BarcelonaLewis Hamilton es va proclamar ahir campió del Mundial de Fórmula 1 per setena vegada. El pilot britànic, que va remuntar des de la sisena posició, es va imposar al Gran Premi de Turquia i va igualar el palmarès de Michael Schumacher.

Tot i que companys de graella com Max Verstappen o Lando Norris han assegurat aquests últims dies que amb el Mercedes de Hamilton qualsevol pilot podria guanyar, el britànic va tornar a donar una lliçó al volant en un circuit molt difícil de dominar per la pluja. Checo Pérez i Sebastian Vettel van completar el podi en una cursa infernal i caòtica en què el madrileny Carlos Sainz va ser cinquè. “Dedico el triomf a tots els nens perquè continuïn lluitant pels seus somnis. No deixeu de perseguir els vostres somnis, i que ningú us digui que són impossibles”, va assegurar Hamilton, que va creuar la línia de meta de l’Istanbul Park amb els pneumàtics llisos. Valtteri Bottas, l’únic que podia ajornar el seu trofeu, va ser doblat i va arribar en catorzena posició. “Em falten les paraules. He d’agrair la feina de tots els components de l’equip, tant els que són al circuit com els que són a la fàbrica. Quan era petit i veia els Grans Premis somiava en això”, va dir.

Lewis Hamilton

“Sabíem que el cap de setmana seria molt difícil. Vam començar amb mal peu, però n’hem après molt i hem millorat. Pensava que la cursa se m’estava escapant, però he seguit confiant en les meves possibilitats i he trobat el meu ritme”, va analitzar Hamilton, que va encertar de pla l’estratègia. Els pneumàtics del britànic van acabar resistint. “Vaig perdre un campionat en el pit lane i vaig aprendre la lliçó”, va reconèixer.

De la pandèmia a la reivindicació

La temporada serà recordada per dos motius. El primer, la pandèmia. “Mentalment, aquest ha sigut l’any més dur per a milions de persones. Nosaltres no hem estat al marge d’aquestes circumstàncies. Ha sigut un repte, era difícil afrontar-ho tot, però gràcies a l’ajuda d’aquest equip he aconseguit mantenir-me centrat”, va dir. El segon, unes reivindicacions del moviment Black Lives Matter liderades per Hamilton i la seva escuderia, que va tenyir el seu monoplaça de color negre. El pilot, que acumula 94 victòries a la F1, va promoure els minuts de silenci que han precedit cada cursa del Mundial per recordar les morts de George Floyd i Breonna Taylor. “No podem ignorar els drets humans i hem de treballar perquè des d’ara mateix tot sigui més sostenible en aquest esport. Vull formar part d’aquest desenvolupament, almenys durant els anys vinents”, va recordar.

Batejat com a Lewis Carl en homenatge a l’atleta nord-americà que va dominar les curses de velocitat durant els anys 80 i 90, l’heroi del seu pare, Hamilton s’ha anat guanyat l’estima dels aficionats del món del motor, que fa uns anys criticaven la seva arrogància. Ara, en canvi, estan preocupats per veure quina decisió prendrà d’aquí unes setmanes, quan caldrà començar a planificar la següent temporada. L’austríac Toto Wolff, cap d’equip de Mercedes, l’escuderia de Fórmula 1 que fa dos diumenges va celebrar matemàticament la consecució del seu setè Mundial de constructors seguit, i que ahir va celebrar el setè títol de Hamilton, va confirmar que la temporada que ve mantindrà el seu càrrec. “Més endavant hi haurà canvis, però l’any que ve puc assegurar al 100% que seguiré sent cap d’equip de l’escuderia Mercedes. Soc copropietari de l’escuderia i tinc una excel·lent relació amb tothom. Fins ara el camí ha estat molt exitós, amb el Lewis i amb els set títols de constructors”, va assegurar.

El guanyador del Mundial va enviar un missatge optimista. “Espero que l’any que ve sigui encara millor. Vull quedar-me”, va explicar Hamilton. Si finalment renova el seu contracte amb Mercedes, tornarà a ser el principal favorit per guanyar un hipotètic vuitè títol l’any que ve.

stats