Vela | Barcelona World Race
Esports 06/01/2015

L''Hugo Boss' opta per deixar les Canàries per l'Est i obre forat

A priori sembla la decisió més encertada per evitar les zones perilloses entre illes però podria allunyar-lo de la ruta més curta

Efe
2 min
L'embarcació 'Hugo Boss'

BarcelonaL'Imoca Open 60 'Hugo Boss' d'Alex Thomson i Pepe Ribes ha pres l'opció Est de les illes Canàries i navega a 35 milles (68 km.) a l'Oest de la costa Nord del Sàhara Occidental quan es compleix la sisena jornada de la Barcelona World Race-Volta al Món a Dos sense escales ni assistències-. Thomson i Ribes han optat pel costat Est de les illes a les 03:00 hores d'aquest matí i han aconseguit obrir un forat de 25 milles (48 km) sobre el 'Gaes' d'Anna Corbella i Gerard Marín que en el descens entre Lanzarote i Fuerteventura ha superat el 'Neutrogena' de Guillermo Altadill i José Muñoz, ara a 5 milles darrere d'ells.

El 'Cheminées Poujoulat' de Bernard Stamm i Jean Le Cam és quart a 48 milles (94 km.) i segueix l'opció dels dos de davant, ja que creuarà l'arxipèlag entre Las Palmas i Fuerteventura. El 'Renault Captur' de Jorg Riechers i Sébastien Audigane, més al Nord i que també travessarà pel mig, està en una àrea de menys vent i ha perdut 40 milles (75 km) en les últimes hores. tampoc li ha anat bé al 'Pharmaton' d'Aleix Gelabert i Didac Costa, encara

esperant saber el ruta que prendrà a les Canàries, i que està a 157 milles (290 km) del líder.

Els alisis ja s'han establert i van a anar a més al llarg del dia. Això ha influït en la decisió d'uns i altres, però de diferent manera. L'opció de l''Hugo Boss' sembla a priori la més assenyada per evitar les perilloses zones de desvent entre les illes, però té el cost d'allunyar-se de la ruta més curta i, sobretot, de quedar molt més a l'oest de la teòrica millor entrada dels 'doldrums' (zona d'interconvergència tropical a l'equador), que a mitjans de gener està més a l'oest, més a prop del Brasil que d'Àfrica.

L'entrada del vent del Nord ha estirat una mica el cap de la flota. Unes 230 milles (440 km) més al Nord del líder, el 'We Are Water 'de Bruno i Willy Garcia ha aconseguit també el règim de alisis i descendeix a bon ritme cap a les Canàries. El 'Spirit of Hungary' de Nandor Fa i Conrad Colmna deixar enrere el estret de Gibraltar ahir nit i navega Rumo Sud-oest prop de la costa marroquina.

Resultats i classificacions

Recorregut 23.460 milles nàutiques (43.470 km.) / Final 6a Jornada

.1. Hugo Boss (GBR) Alex Thomson / Pepe Ribes 22.454 mn

.2. Gaes (ESP) Anna Corbella / Gerard Marín a 25 mn

.3. Neutrogena (ESP) Guillermo Altadill / J.Muñoz 30

.4. Ch. Poujoulat (SUI) Bernard Stamm / Jean Le Cam 48

.5. Renault C. (ESP) Jorg Reichers / S. Audigane 105

.6. Pharmaton Aleix Gelabert / Didac Costa 157

.7. We Are Water (ESP)) Bruno García / Willy García 233

.8. Spirit Hungary (HO

N) Nandor Fa / Conrad Colman 570

stats