BÀSQUET - LLIGA ENDESA

“El lideratge no està relacionat amb cridar”

Marcos Delía, l’argentí discret que viu a l’ombra de Nico Laprovittola

Marcos Delía sentia que no estava avançant a l’UCAM Múrcia i va compartir la seva preocupació amb Nico Laprovittola. “Ho vaig parlar amb ell perquè és amic meu i hi tinc una relació que va més enllà del bàsquet”, confessa. El base del Divina Seguros Joventut, que necessitava un pivot per la lesió de Simon Birgander, va compartir la informació sobre Delía als despatxos de la Penya, que no va deixar escapar l’oportunitat. “Laprovittola és un gran jugador i una gran persona. Em va explicar com era el club. Ens coneixem des de fa molt de temps, conec el talent que té i va ser una raó de pes per venir a Badalona. Estic molt content d’haver vingut. El conec des de fa molt i això m’ajuda. Tenim bona química. Quan el veig jugar sé el que farà i em tracto de col·locar bé, i això ens permet fer mal perquè ell també sap com jugo”, reconeix l’argentí, que no necessita ser protagonista per sentir-se satisfet. “El lideratge no està relacionat amb cridar”, argumenta Delía en una entrevista difosa per la Federació Argentina.

La Penya està completant una temporada majúscula, però les últimes jornades han rebaixat l’eufòria de l’equip verd-i-negre. Després de perdre cinc dels últims sis partits, el Divina Seguros Joventut rep aquesta tarda (19.30 hores, #Vamos) el Barça Lassa, líder de la Lliga Endesa. “Tinc moltes ganes de jugar aquest partit. Estic content perquè l’equip té una altra oportunitat per guanyar un partit important i per tornar al camí de la victòria. Espero que l’afició ens acompanyi i ompli el pavelló, perquè els necessitem per guanyar”, diu Delía.

“El Barça és un equip amb moltes variables en atac, diverses maneres d’anotar al pal baix, eficient en el bloqueig i continuació i amb bons tiradors. Serà important construir des d’una defensa sòlida que no permeti que el Barça estigui còmode i tenir paciència en atac, en què tenim talent per trobar bons llançaments”, opina Delía, que habitualment és el suplent de Marko Todorovic. Malgrat arribar a mitja temporada, l’argentí es va adaptar ràpidament a la pissarra de Carles Duran. “En aquesta professió s’exigeix rendiment immediat. Sempre juguem amb aquesta pressió, així que vaig intentar conèixer com més aviat millor els sistemes, els companys i l’entrenador i, d’aquesta manera, rendir bé al més aviat possible”, assegura. “Encaixa molt bé en el nostre estil, ja que ens aporta rebots, elabora joc i també és un bon passador”, resumeix Jordi Martí, el director esportiu de la Penya.

Nou repte al Nou Congost

Reforçat amb Sergi García per la baixa de Corey Fisher, un ambiciós Baxi Manresa rep aquesta tarda (17 hores, Movistar Deportes 1) l’UCAM Múrcia al Nou Congost.