Luis Enrique margina el Reial Madrid a la llista de l'Eurocopa

El seleccionador s'endú sis catalans a la cita i exclou Sergio Ramos, l'espanyol amb més internacionalitats

2 min
Luis Enrique Martínez, seleccionador espanyol.

BarcelonaEl seleccionador espanyol, Luis Enrique Martínez, ha facilitat la llista de 24 convocats per a l'Eurocopa que es disputa aquest estiu a diversos països.

  • Porters: Unai Simón (Athletic Club), David de Gea (Manchester United) i Robert Sánchez (Brighton).
  • Defenses: Jordi Alba (Barça), César Azpilicueta (Chelsea), Aymeric Laporte i Eric García (Manchester City), Diego Llorente (Leeds United), Pau Torres (Vila-real) i José Luis Gayà (València).
  • Migcampistes: Sergio Busquets i Pedri González (Barça), Koke Resurrección i Marcos Llorente (Atlètic de Madrid), Thiago Alcántara (Liverpool), Rodri Hernández (Manchester City) i Fabián Ruiz (Nàpols).
  • Davanters: Gerard Moreno (Vila-real), Álvaro Morata (Juventus), Mikel Oyarzábal (Reial Societat), Adama Traoré (Wolverhampton), Ferran Torres (Manchester City), Pablo Sarabia (PSG) i Dani Olmo (Leipzig).
Representants d'Espanya a l'Eurocopa 2020.

La llista és històrica perquè no inclou cap futbolista del Reial Madrid, cosa que no ha passat mai en cap torneig internacional. Sergio Ramos, que ha tingut en els últims mesos problemes físics, cau de la convocatòria amb 35 anys acabats de fer, i no podrà seguir sumant amb la seva selecció. És el jugador amb més presències amb l'absoluta (180). "Vaig parlar ahir amb ell i és dur, però no ha pogut competir bé i el millor per al grup era que no vingués", ha explicat Luis Enrique. Tampoc formaran part de l'expedició Nacho Fernández ni Marco Asensio, els altres dos madridistes que tenien opcions d'entrar als plans del tècnic asturià.

L'equip que més jugadors aporta a la llista no és espanyol sinó britànic. Es tracta del vigent campió de la Premier League i finalista dissabte de la Champions League: el Manchester City. El conjunt de Guardiola aporta dos centrals, un migcampista i un davanter a la selecció espanyola. De la lliga anglesa representaran la roja a l'Eurocopa un total de deu jugadors, els mateixos que de la lliga espanyola. Els quatre integrants restants juguen a Itàlia (2) Alemanya (1) i França (1). Luis Enrique ha exclòs il·lustres com Iago Aspas, Sergio Canales, Jesús Navas, Mikel Merino i Iñigo Martínez, que han fet bones temporades amb els seus equips.

Debut el 14 de juny contra Suècia

Per acabar, i malgrat el mal final de curs, el Barça estarà representat a la selecció espanyola amb tres indiscutibles per a Ronald Koeman: Jordi Alba, Busquets i Pedri. El migcampista de Badia serà el més veterà de la llista (33 anys), mentre que el més jove (18 anys) serà el canari, a qui Koeman va donar vacances prematures perquè desconnectés abans de l'Eurocopa. En total, Luis Enrique confia en sis futbolistes catalans per intentar fer un bon paper al torneig internacional: els ja citats Busquets i Alba, Gerard Moreno, Dani Olmo, Adama i Eric García. Tots ells jugaran la fase de grups entre el 14 i el 23 de juny contra els combinats de Suècia, Polònia i Eslovàquia. En principi, la selecció espanyola no hauria de tenir problemes per classificar-se per als vuitens de final.

stats