BARÇA
Esports 10/07/2014

Luis Suárez serà blaugrana per uns 75 milions d’euros

El Barça finalment ha aconseguit rebaixar una mica la xifra del fitxatge

i
Toni Padilla
2 min
Luis Suárez serà blaugrana per uns 75 milions d’euros Neymar tornarà a Barcelona el 5 d’agost

BarcelonaEl Barça confia a poder anunciar aviat el fitxatge del golejador del Liverpool Luis Suárez abans de la primera sessió d’entrenaments del primer equip, dilluns que ve. Segons va avançar Mundo Deportivo, les negociacions dels últims dies han servit per aconseguir rebaixar una mica el preu del davanter internacional de l’Uruguai, que ja està llest per ser a Barcelona si cal aquest mateix dilluns. L’ARA ha pogut confirmar l’optimisme que es viu entre els dos clubs després d’uns dies en què les negociacions s’havien encallat una mica.

Al final, el Barça pagarà uns 75 milions d’euros per l’exjugador del Groningen, l’Ajax i el Nacional de Montevideo. El Liverpool demanava inicialment cobrar tota la clàusula de rescissió del jugador, uns 95 milions d’euros, com figurava en el contracte del davanter uruguaià. El Barça, però, ha aprofitat la necessitat de vendre que té el Liverpool, que ja ha invertit molts diners en fitxatges i no volia mantenir un futbolista que ha donat un gran rendiment esportiu però també ha generat polseguera per accions poc esportives, com mossegar rivals. Els últims dies els problemes s’han centrat en la fórmula de pagament -el Liverpool no el vol fraccionar- i en quants milions aconseguia esgarrapar. El director de la secció de futbol Raul Sanllehí, el vicepresident Jordi Mestre i el director general del club Antoni Rossich van iniciar formalment les converses fa una setmana, quan es van trobar amb Ian Ayre, el representant del Liverpool, en una reunió a Londres. Els últims dies els dos clubs no han deixat de parlar sobre el fitxatge del jugador, representat per un català, Pere Guardiola.

El segon fitxatge més car

Suárez, doncs, passarà a ser un dels fitxatges més cars de tota la història del Barça. Si fa un any va arribar Neymar, el jugador que ha costat més diners, ara arribaria Suárez, que es convertiria en el segon fitxatge més car de la història del club. Neymar és un fitxatge especial ja que hi ha certa confusió sobre les xifres d’una operació que ha acabat als tribunals de l’Audiència Nacional. L’estrella brasilera hauria costat uns 89 milions d’euros, una xifra inferior als 75 que costarà Suárez. L’uruguaià, però, sí que superaria Zlatan Ibrahimovic, que en el seu moment va costar 66 milions d’euros que el Barça va pagar a l’Inter de Milà. Suárez també superaria el preu dels fitxatges de David Villa i Marc Overmars (40 milions al València i l’Arsenal, respectivament), Cesc Fàbregas (34 milions a l’Arsenal), Dani Alves (30 milions al Sevilla), Ronaldinho (27 milions al PSG) i Alexis Sánchez (26 milions a l’Udinese).

Aquest estiu el Barça ja s’ha gastat 42 milions d’euros: en Rakitic (18 milions, provinent del Sevilla), Ter Stegen (12 milions, provinent del Borussia Mönchengladbach) i Bravo (12 milions, provinent de la Reial Societat).

Neymar tornarà a Barcelona el 5 d’agost

Els serveis mèdics del Barça van visitar Neymar a casa seva, al Brasil, on van poder constatar la “ruptura de l’apòfisi transversa L3 esquerra” que es va fer contra Colòmbia. El Barça ha consensuat un tractament amb els serveis mèdics de la confederació brasilera. Segons va informar el club, la lesió “evoluciona favorablement i a partir del dia 5 d’agost el jugador continuarà el tractament i la fase final de la recuperació a Barcelona”.

stats