Esports 10/06/2016

L’absurda enrabiada de Luis Suárez

El davanter del Barça no sabia que no estava inscrit a l’acta del partit i s’enfada amb el seu seleccionador per no fer-lo jugar davant Veneçuela (0-1)

Rut Vilar
3 min
Luis Suárez ha donat un cop de puny a la banqueta en veure que no entraria

FiladèlfiaLa imatge de Luis Suárez encarant-se al delegat de l’Uruguai i colpejant, visiblement enfadat, el vidre de la banqueta 'charrúa' en el tram final del partit de la seva selecció davant Veneçuela ha fet en poques hores la volta al món. El davanter, lesionat, volia jugar els últims deu minuts del partit. La derrota de l’Uruguai els deixava fora de la Copa Amèrica, a falta d’una jornada per acabar la fase de grup. I a Suárez li bullia la sang. No era conscient, aleshores, que Óscar Tabárez no tenia cap intenció de fer-lo jugar. Suárez no constava ni en l’acta del partit entre els substituts, a pesar d’haver seguit el duel des de la banqueta i d’haver-se escalfat amb els suplents.

Quedava mitja hora perquè acabés el partit quan el golejador blaugrana va començar a embenar-se els turmells, es va calçar les botes i va decidir escalfar amb els seus companys darrere d’una de les porteries de l’estadi de Filadèlfia.

Quan quedava només un canvi, cap al minut 80, Suárez va fer un parell d’esprints, va mirar a la banqueta i va observar, perplex, com Tabárez cridava Matías Corujo per al tercer canvi. Nerviós i molt enfadat, l’ariet va demanar explicacions, gesticulant ostensiblement, al delegat de l’Uruguai. Aleshores, es va asseure a la banqueta, va clavar un cop de puny desesperat al vidre, es va treure el peto dels suplents i el va tirar a terra.

"Segons el reglament de la Copa Amèrica, es poden inscriure en l’acta d’un partit jugadors titulars, suplents i lesionats", explica German Sferra, oficial de premsa del torneig. "Els lesionats, que és com l'Uruguai ha inscrit avui Luis Suárez, poden estar-se a la banqueta, escalfar, haver de passar el control de dopatge i veure targetes, però no poden jugar", prossegueix Sferra. I conclou: "Així, que Luis Suárez no podia jugar davant Veneçuela".

Tabárez, amoïnat per la inesperada eliminació de l’Uruguai d’aquest campionat, no va voler aclarir si Suárez sabia que no estava inscrit com a suplent. "Li hem donat el dia lliure. Ell no està per jugar, no és cosa de l’entrenador, és un assumpte de metges, no està per jugar", ha repetit el tècnic. I, qüestionat per l’enuig del davanter, ha afegit: "M'és igual que s'enfadi, tot i que a mi no em consta, perquè ell no me n’ha dit res. Però avui fa 18 dies que va tenir una lesió muscular molt important i volem Suárez quan estigui bé. Si pot ser, per a l'eliminatòria del Mundial”.

La decepció de Luis Suárez un cop l'Uruguai ha quedat eliminat de la Copa Amèrica

Després de passar per la dutxa, Suárez encara estava enfadat i no va voler aclarir la situació. "Volia jugar, però no estava a punt. El seu cap només pensava a jugar, a ajudar l'equip, però corria un risc molt gran si ho feia, i en aquest moment cal pensar en la seva salut. A més a més, les eliminatòries són molt a prop i el millor per a ell i per a l’Uruguai és que es cuidi. Més enllà de les seves ganes i el seu ímpetu per ajudar", ha coincidit el capità Diego Godín.

Així, i tot i que encara queda un partit de la fase de grups a la Copa Amèrica, amb l’Uruguai eliminada Luis Suárez ja pot començar vacances.

stats