06/10/2015

L’última metamorfosi de Kobe Bryant

2 min
L’última metamorfosi de Kobe Bryant

BarcelonaDesprés d’una lesió que l’ha mantingut apartat de les pistes de bàsquet durant gairebé nou mesos, Kobe Bryant ha tornat. Ho va fer anotant 5 punts en un partit de pretemporada contra els Utah Jazz que va deixar-li sensacions contradictòries. Tan aviat va anotar un triple inversemblant com va enviar la pilota a una de les cantonades del tauler. “Tot just estic agafant ritme, necessito tornar-me a aclimatar”, confessa.

Kobe Bryant té 37 anys i tan sols ha pogut disputar 41 dels últims 164 partits oficials dels Lakers, però aquesta temporada serà l’esportista més ben pagat de la NBA. L’estrella dels Lakers rebrà 25 milions de dòlars (22,1 milions d’euros), gairebé un 120% més que Stephen Curry, que va ser escollit com el millor jugador de l’última campanya. El seu gran objectiu és demostrar que encara pot ser competitiu després d’una lesió que va estar a punt de retirar-lo.

Byron Scott, entrenador de la franquícia de Los Angeles, té la idea de convertir Kobe Bryant, que tota la vida s’ha guanyat el jornal com a escorta, en un aler. Els especialistes consultats per l’ARA tenen clar el que això comportarà. “Kobe Bryant se sent alliberat en certa manera, ja que ja ha dit que no haurà de construir l’atac i podrà dedicar els últims litres de gasolina que li queden a l’anotació pura i dura. Tindrà menys presència a la zona i explotarà el seu skyhook particular, el fadeaway o tir caient cap enrere”, assegura Raúl Barrigón, especialista de HoopsHype. “Si les lesions li donen un respir i D’Angelo Russell confirma el seu potencial, tornarem a veure un Kobe anotador, que no guanyador. Per la resta, la seva capacitat defensiva i la seva aportació en altres facetes del joc continuaran en declivi perquè així ho marca la seva edat”, afegeix.

“La seva aspiració és descarregar-se de responsabilitats, especialment a l’hora de dirigir el joc, en favor dels joves Russell i Clarkson. Però Kobe Bryant és massa impacient. Si les coses no surten perfectament al principi, el pilot i l’executor dels Lakers tornarà a ser ell, virtualment en solitari”, opina Alberto de Roa des de Los Angeles. “El pla inicial dels Lakers és que Kobe Bryant jugui d’aler. Servirà tant per donar minuts a Russell i Clarkson com per emparellar-lo a ell amb rivals no tan ràpids. Els resultats determinaran la continuïtat d’aquest experiment”, assegura.

El sisè anell de Jordan, una obsessió

Obsessionat des que va arribar a la NBA per igualar els rècords i els títols de Michael Jordan, Kobe Bryant ha superat ja les seves xifres anotadores, però està lluny del seu carisma. “Només hi ha dues coses que poden empènyer Kobe Bryant a la retirada: aconseguir el sisè anell, i igualar així els registres de Michael Jordan, o una nova lesió greu. En qualsevol altre escenari, el normal és que la temporada 2016-2017 continuï en actiu, i molt probablement encara als Lakers”, explica Alberto de Roa

“Tot i que ell ho nega, Kobe Bryant ha dedicat molt de temps a imitar el joc i els moviments de Michael Jordan”, explica Antoni Daimiel, comentarista de Movistar+. “Kobe Bryant està entestat a superar Michael Jordan. La seva obsessió amb ell era molt cridanera. El jove no només dominava bona part de les jugades de Jordan, sinó que havia copiat molts dels seus gestos”, confirma Phil Jackson a Onze anells, la seva autobiografia.

stats