FUTBOL
Esports 07/09/2016

La delegada del govern de Madrid, denunciada per prohibir les estelades a la final de Copa

L'advocat Pau Miserachs ha presentat la denuncia en un jutjat de guàrdia de Madrid

Efe
2 min
Aficionats del Barça amb l'estelada durant la final de la Copa del REi

BarcelonaL'advocat Pau Miserachs ha presentat avui a Madrid una denúncia davant un jutjat de guàrdia contra la delegada del govern a la Comunitat de Madrid, Concepción Dancausa, per dictar una ordre que prohibia les "estelades" a la final de la Copa del Rei de futbol celebrada el 22 de maig.

En un comunicat, el lletrat considera que la resolució per la qual va prohibir l'entrada de banderes estelades "podria ser constitutiva d'un presumpte delicte de coaccions i possible prevaricació en grau de temptativa, delictes contra els drets individuals segons la definició dels articles 16.1, 542 i 404 i 172.1 del vigent Codi Penal".

Assenyala que aquests delictes van ser "comesos a posta i amb la voluntat directa d'impedir l'exercici de drets fonamentals, per autoritat pública, contra els drets individuals reconeguts per la Constitució a la llibertat ideològica i d'expressió".

Dancausa va prohibir l'entrada d'estelades el 18 de maig i dos dies després el jutjat contenciós administratiu número 11 de Madrid va revocar l'esmentada ordre i va permetre als aficionats que volien acudir al partit entre el Barcelona i el Sevilla l'exhibició d'estelades.

El jutge va argumentar la seva decisió en el fet que "en cap cas ha resultat provat que l'exhibició de l'estelada pugui incitar a la violència, el racisme, la xenofòbia o qualsevol altra forma de discriminació que atempti contra la dignitat humana".

D'aquesta forma, el lletrat considera que "Dancausa va aplicar personalment una interpretació 'sui generis', forçada i inconcreta" que, segons la seva opinió, "no pot ser qualificada en mitjans jurídics oficials com a simple desencert o decisió desafortunada malgrat tractar-se d'una decisió vulneradora de drets fonamentals presa amb plena consciència".

Per tot plegat, Miserachs demana al jutjat corresponent que obri diligències i iniciï una investigació penal sobre la possible responsabilitat de la delegada del govern.

stats