Poliesportiu
Esports 17/06/2019

Madrid desempolsa el somni olímpic

La capital espanyola recollirà el "sentiment ciutadà" per estudiar si opta als Jocs del 2032

Ara
2 min
Begoña Villacís, José Luis Martínez-Almeida i Inmaculada Sanz

BarcelonaL'Ajuntament de Madrid recollirà el "sentiment ciutadà" abans de presentar una candidatura als Jocs Olímpics, com es compromet a estudiar l'alcalde José Luis Martínez-Almeida en els pactes programàtics subscrits entre el PP i Ciutadans. Així ho han defensat l'alcalde i la seva vicealcaldessa, Begoña Villacís, de Ciutadans, en una roda de premsa al costat de la portaveu del nou govern, Inmaculada Sanz, en acabar la primera junta de govern.

Villacís ha assegurat que Madrid es mereix els Jocs Olímpics i que hi ha un "deute" amb la ciutat, però ha afegit que "el govern sol no va enlloc proposant uns Jocs Olímpics". "Igual que som un govern decidit que farà coses, un govern del desbloqueig, no som el govern de la imposició o despòtic", ha defensat la vicealcaldessa, que té la competència de participació ciutadana i es compromet a "parlar amb totes les forces polítiques" i comptar amb el parer dels ciutadans.

Madrid va intentar el "somni olímpic" en tres ocasions amb projectes liderats per Alberto Ruiz Gallardón i Ana Botella. No ho va aconseguir el 2012, que es van fer a Londres, ni el 2016, que es van celebrar a Rio de Janeiro, i tampoc en la seva última aventura, ja que Tòquio serà la seu dels Jocs del 2020.

Alejandro Blanco

Alejandro Blanco aposta per recuperar el somni olímpic

El president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, ha confirmat aquest dilluns les converses mantingudes abans de les eleccions municipals entre aquest organisme i alguns grups polítics sobre una nova candidatura olímpica de Madrid, que "és la millor ciutat del món per acollir uns Jocs". "Hem tingut la sort que en aquestes ultimes eleccions diversos dels candidats han parlat de la possibilitat de demanar uns Jocs. El 24 i el 28 estaven donats per a París i Los Angeles i a partir del 2032 és l'oportunitat per a Madrid, però cal seure, escoltar i parlar perquè el somni visqui", ha comentat a la seu del Comitè.

Blanco, que ha assistit a la presentació d'un estudi sobre els valors que transmet l'esport i que busquen les marques que el patrocinen, va dir que després de les eleccions no ha parlat encara amb ningú, encara que l'alegren les informacions publicades sobre aquest tema, ja que sempre ha "defensat que Madrid tingui uns Jocs". "Hem tingut uns intents que no han sortit, però des de l'endemà de perdre a Buenos Aires segueixo dient que Madrid, aquest somni, l'ha de perseguir", ha indicat. També ha recordat que després de la votació del 2013 i de l'aprovació per part del COI de la seva agenda 2020 el model de Jocs que impulsa aquest organisme és "la base del que deia Madrid".

"Crec que amb aquesta base la ciutat del món que millor pot organitzar uns Jocs és Madrid, perquè els Jocs s'adaptarien a la societat", ha afegit abans d'admetre que li "faria tota la il·lusió" tornar a viure una candidatura de la capital espanyola.

stats