PRIMERA DIVISIÓ
Esports 27/01/2013

El Màlaga puja fins la quarta plaça i enfonsa més el Mallorca (2-3)

Els locals fa quatre mesos que no guanyen davant de la seva afició i segueixen en zona de descens

Tomer Hemed atacant defensat per Weligton

PalmaEl Màlaga s'ha situat en zona de Lliga de Campions en derrotar 2-3 al Mallorca, en un partit on els visitants van imposar la seva efectivitat davant un rival que s'enfonsa en la classificació després de quatre mesos sense guanyar a casa.

Tot i jugar els últims vint minuts amb en inferioritat numèrica per l'expulsió del defensa argentí Martín Gastón Demichelis, expulsat amb targeta vermella directa per una dura entrada a Javier Márquez (minut 71), el Màlaga va saber defensar un avantatge que el situa quart en la classificació, empatat amb el Reial Betis, tots dos amb 35 punts. En el conjunt malaguista va debutar amb bona nota el defensa uruguaià Diego Lugano, tot i que només portava molt pocs dies entrenant amb els seus nous companys.

La derrota, la dotzena en la temporada, deixa el tècnic mallorquinista, Joaquín Caparrós, en una situació molt complicada. El seu equip va millorar respecte a altres partits, però no va ser suficient. L'equip balear afrontava el partit buscant acabar amb quatre mesos de derrotes i empats en el seu camp, i els malaguistes, amb desitjos de girar full sobre l'eliminació de la Copa del Rei a mans del Barcelona i, de passada, recuperar una plaça a la Lliga de Campions.

El Mallorca va imprimir un ritme veloç a les accions, sobretot, en els extrems, amb el francès Michael Pereira molt actiu per la dreta, i el mexicà Giovani Dos Santos creant molt perill per l'esquerra. Dos Santos va elevar massa una vaselina molt subtil davant Caballero (minut 8), i poc abans (minut 4) el lateral esquerre Pere Bigas, que va patir un trencament fibril · lar a la cuixa dreta, havia deixat el seu lloc a Kevin García.

El Màlaga, però, li va treure l'aire al seu rival amb dos cops mortals en només sis minuts. Saviola i Isco van col · locar el 0-2 al marcador després de dos contraatacs de llibre, molt ben resolts per un equip que no semblava acusar, per res, el suposat cansament coper. Totes les mirades en l'Iberostar Estadi estaven posades en el porter Juan Calatayud, elegit pel seu entrenador Joaquín Caparrós per substituir el lesionat israelià Dudú Aouate, però el malagueny no va poder fer res per evitar els gols. La reacció del Mallorca va arribar a través del tàndem Hemed-Víctor (minut 26). L'israelià va pentinar la pilota a l'àrea i el balear va ser més llest que la defensa malaguista per retallar distàncies i ficar als mallorquinistes en el partit.

Des d'aquest minut i fins al final de la primera part el conjunt balear va ser millor. El Màlaga va perdre l'energia inicial i va cedir el domini a un Mallorca que va buscar l'empat amb desesperació, sobretot, per part de Dos Santos, el millor del seu equip.

Quan més pressionava el Mallorca i més vulnerable semblava el Màlaga, un defensa Ignacio Monreal (minut 61) va marcar el gol de la sentència en un altre veloç contraatac visitant, que va agafar l'equip ajustant les seves línies després de l'entrada al camp d'Alejandro Alfaro en el lloc de Michel Pereira.

El xut de Monreal va ser inapel · lable. Amb el 1-3 al marcador, el Mallorca va cremar les seves naus per retallar distàncies, i ho va fer a través d'un espectacular gol de falta directa de Giovani Dos Santos (minut 70) i l'expulsió de l'argentí Martín Gastón Demichelis. Amb un home menys al camp, el Màlaga es va dedicar a defensar el seu avantatge davant un Mallorca que va posar setge a la porteria de Caballero, però amb poc encert.

Fitxa tècnica:

Mallorca: Calatayud; Nsue, Nunes, Geromel, Bigas (Kevin, min, 5); Pereira (Alfaro, min. 61), Márquez, Pina, Dos Santos, Víctor i Hemed.

Màlaga: Caballero, Sergio Sánchez, Lugano, Welington, Monreal, Isco (Camacho, min. 74), Toulalan, Demichelis, Portillo (Iturra, min. 88); Saviola (Eliseu, min. 67) i Roque Santa Cruz.

Gols: 0-1, min. 10: Saviola, 0-2, min. 16: Isco, 1-2; min. 26: Víctor Casadesús, 1-3, min. 61: Monreal, 2-3, min. 70: Dos Santos.

Àrbitre: Velasco Carballo (Comitè madrileny). Va expulsar el defensa argentí del Màlaga Martín Dimechelis (min. 71) amb targeta vermella directa per una dura entrada a Javi Márquez. Va amonestar Pina, Demichelis, Kevin, Víctor, Caballero, Lugano