Operació Port
Esports 01/02/2013

Saiz va consentir que corredors seus, com Roberto Heras, fossin tractats per Fuentes

L'exdirector dels equips ONCE i Liberty, però, es defensa assegurant que no sabia en què consistia "el seguiment" del doctor i que "accedir-hi no és fer d'intermediari"

Efe
2 min
Manuel Sáiz arriba al jutjat número 21 de Madrid

MadridManolo Saiz, exdirector dels equips ONCE i Liberty, ha declarat aquest divendres que va consentir que corredors seus, com Roberto Heras, Marc Serrano i Àngel Vicioso, fossin tractats pel doctor Eufemiano Fuentes, tot i que no sap en què consistia el "seguiment" que els feia.

En la quarta sessió del judici per l'operació Port, en què és un dels cinc acusats, Saiz ha assenyalat, en resposta a la fiscalia i a l'Advocacia de l'Estat, que Roberto Heras, corredor del Liberty entre els anys 2004 i 2005, li va demanar permís per visitar-se amb el doctor Fuentes. "En repetides ocasions li dic que no, però un dia l'hi consento. Accedir-hi no és fer d'intermediari".

Heras va guanyar la Volta a Espanya del 2005 i posteriorment es va saber el seu positiu per EPO, pel qual va ser sancionat dos anys. Recentment el Tribunal Suprem va anul·lar la sanció.

"L'única explicació era la confiança, [Roberto Heras, Marc Serrano i Àngel Vicioso] havien treballat amb ell. El palmarès i la categoria professional de Fuentes era contrastada", ha assenyalat Saiz, que ha rebutjat "rotundament" tenir coneixement sobre la realització d'autotransfusions. "Rotundament no, jo no sé ni les pràctiques del doctor Fuentes, ni de cap doctor que no hagi estat amb mi en l'equip o no estigui amb mi en aquell moment a l'equip. Hi ha 280 dies a l'any en què no tinc control sobre els ciclistes", ha dit.

Manolo Saiz ha afirmat que la seva relació professional amb Fuentes va acabar l'any 1991, quan treballava amb ell a l'ONCE, i que des d'aleshores "mai" va estar "amb ell en companyia d'un ciclista". "Només parlo amb Fuentes d'Isidro Nozal. Li vaig dir que m'agradaria que l'ajudés, però no sé si ho va fer. En la meva declaració vaig dir que ho pressuposo però que no ho puc certificar. Després del que passa amb Nozal deixo de tenir relació amb Fuentes", ha assenyalat.

Saiz s'ha referit en aquest punt al "problema" que va tenir Nozal en la Dauphiné Liberé el 2005 "per hematòcrit elevat". "Ens vam quedar molt sorpresos. Després el portem a fer un control a una clínica francesa i ja no donava el resultat. Parlo amb l'equip, em diuen que no ho saben i dic que cal posar-se al servei de l'UCI i que li facin totes les analítiques que creguin convenients. Jo crec que no el portava el doctor Fuentes", ha respost.

stats