MOTOCICLISME
Esports 22/04/2015

Marc Márquez: "L'únic que em retrec és no haver tingut una mica més de paciència"

El pilot català ha parlat sobre l'incident amb Rossi a l'Argentina en un acte amb Allianz Seguros en què han presentat la iniciativa social 'Laps for Life 93'

Nuria García
2 min
Iván de la Sota, conseller delegat d'Allianz Seguros; Marc Márquez, i José Luis Ferré, director general de la companyia / ALLIANZ

BarcelonaMarc Márquez ha explicat aquest dimecres al matí la seva visió de l'incident amb Valentino Rossi durant el Gran premi de l'Argentina. "Va ser una acció de la cursa. Va passar el que va passar. Quan passa una cosa com aquesta, no sempre en surts beneficiat. L'únic que em retret és no haver tingut una mica més de paciència", ha dit el pilot, que ha afegit, sobre la seva caiguda: "No va tenir ningú la culpa ja que no va haver-hi intenció de contacte per cap de les dues parts".

El de Cervera ha pogut tornar a veure la cursa a casa seva i assegura que ha après moltes coses. "El més important és aprendre de l'error, saber què has fet malament. Ara estic centrat en Jerez i amb moltes ganes de que arribi la cursa", ha indicat. Sobre la seva reacció després de la caiguda, Márquez ha dit: "En el moment que passa estàs una mica enfadat, sobretot amb tu mateix".

Preguntat per la seva relació amb Rossi, el bicampió català ha comentat que és "el seu ídol, un referent per a tots". "He après i segueixo aprenent d'ell. A Valentino sempre el veus amb ulls especials, però sempre intentat superar-lo. Ara és el líder i, per tant, el pilot a batre", ha indicat. Márquez, a més, ha dit que no creu que canviïn les coses fora de la pista: "Tant Valentino com jo som pilots que sabem diferenciar el que passa dins i fora de la pista. Dins de la pista, cadascú mira pel seu interès, lògicament, però fora espero que no canviï res".

Sobre el fet d'estar a 30 punts del capdavant de la classificació, Márquez s'ha mostrat optimista: "Sempre prefereixes estar al davant, però crec que no he de canviar res. El nivell és bo. Vaig cometre un error a Qatar, però a Austin vaig fer una bona cursa. A l'última, a l'Argentina, vaig tenir mala sort. Toca seguir com fins ara. L'any 2013 estava més lluny de Lorenzo i del Dani a l'inici del Mundial i vaig acabar guanyant".

El pilot ha fet aquestes declaracions en un acte en què ha presentat el projecte social 'Laps for Life 93', una iniciativa que busca contribuir de manera positiva a la societat i a l'entorna a través d'accions de caràcter social. 'Laps for Life 93' suposarà el desenvolupament d'iniciatives solidàries en diversos camps com ara la salud, la seguretat vial o el foment d'una vida saludable. El primer d'aquests projectes serà amb la Fundació Internacional Josep Carreras i arrencarà aquest mes de maig. Així, 'Laps for Life 93' demanarà als usuaris en les xarxes socials que difonguin la causa del projecte utilitzant l'etiqueta #lapsforlife93 i, quan s'arribi a un cert número de tuits o likes a Facebook, es completarà la volta virtual al circuit, fet que propiciarà que l'asseguradora Allianz faci una donació a la iniciativa solidària que estigui en marxa.

stats