FUTBOL
Esports 29/06/2019

Marc Roca, a un pas de la glòria europea amb la sub-21

Les seleccions d’Espanya i Alemanya es veuran aquest diumenge les cares (20.45 h, Cuatro) en la final de l'Europeu

i
Albert Nadal
2 min
Marc Roca, a un pas de la glòria europea amb la sub-21

BarcelonaLes seleccions sub-21 d’Espanya i Alemanya es veuran aquest vespre les cares (20.45 h, Cuatro) en la final del campionat europeu que es disputa a l’estadi Friuli, a Udine (Itàlia). El duel és la reedició de la final de fa dos anys a Polònia, en què un únic gol de Mitchell Weiser va privar el combinat espanyol d’imposar-se en el campionat. Ara, l’equip que dirigeix Luis de la Fuente té al davant una nova oportunitat de coronar una fornada de futbolistes en què destaquen catalans com el migcampista de l’Espanyol Marc Roca o l’exdavanter del planter blaugrana i actual jugador del GNK Dinamo Zagreb Dani Olmo.

El bloc del combinat espanyol també es fonamenta en una base de futbolistes que ja van ser en l’equip que va arribar a la final del 2017 contra la selecció alemanya. Concretament, set jugadors es mantenen en la plantilla: els madridistes Dani Ceballos, Jesús Vallejo i Borja Mayoral; el valencianista Carlos Soler; el central del Colònia Jorge Meré i els jugadors de la Reial Societat Mikel Oyarzabal i Mikel Merino.

Després d’un inici ple de dubtes en el campionat, en què els de De la Fuente van caure contra l’amfitriona, Itàlia, l’equip arriba en un gran estat de forma a la final. Després de superar els entrebancs a la lligueta de grups, en què un gol de Pablo Fornals contra Bèlgica al minut 90 els va salvar de caure en l’abisme, l’equip espanyol ha estat una piconadora. Abans d’arribar a la final, Espanya ha golejat Polònia amb contundència (5-0) i a les semifinals es va desfer de França també amb rotunditat (4-1). De fet, a partir del duel contra els polonesos, De la Fuente va apostar per omplir l’equip de talent a partir de la zona de mitjos. Sense alienar un davanter centre pur, el seleccionador espanyol va optar per jugar amb Oyarzabal com a jugador més avançat per davant de Ceballos, Fornals, Fabián i Olmo. A la rereguarda, Marc Roca s’encarrega de la protecció.

S’espera que De la Fuente mantingui aquest plantejament tàctic sense un nou clàssic en la final contra Alemanya. El conjunt germànic estarà liderat pel davanter del Freiburg Luca Waldschmidt, que ha fet set gols i ha vist porteria en tots els partits.

stats