Fórmula 1
Esports 28/02/2013

Mark Webber, el més ràpid en condicions de sec a Montmeló

L'australià ha estat el més ràpid en la primera jornada de la segona tanda d'entrenaments al Circuit de Catalunya

Efe
2 min
Mark Webber

MontmelóL'australià Mark Webber (Red Bull) ha estat el més ràpid en la primera jornada de la segona tanda d'entrenaments al Circuit de Catalunya, al marcar un temps d'1:22.693, aconseguit a dos minuts per al final de la sessió.

Webber, que ha fet la seva millor volta amb pneumàtics tous, ha estat el més ràpid a Montmeló en condicions de sec, ja que al matí la pluja ha estat la principal protagonista dels assajos i només dos pilots -el britànic Lewis Hamilton (Mercedes) i el brasiler Felipe Massa (Ferrari)- han baixat d'1:42.

Precisament Hamilton (113 voltes) i Massa (112) han estat els que més han rodat avui al traçat barceloní i els dos pilots que durant més temps li han disputat la 'pole' a Webber després de la parada per dinar.

El britànic ha acabat segon (1:24.348), encara que a més de segon i mig de l'australià, i Massa, que ha comandat els cronos diverses vegades a l'inici de la tarda mentre feia una simulació de gran premi, ha signat finalment el vuitè millor registre.

Al company d'Alonso se li ha parat el F138 en un revolt a falta de vint minuts per al final i ja no ha tornat a sortir a pista, circumstància que han aprofitat cinc rivals per superar-lo en la classificació de temps en els minuts finals de la sessió, quan les condicions de l'asfalt eren les millors de tot el dia.

De fet, tots els pilots han millorat ostensiblement els seus temps després de dinar, ja que al matí, el mal temps i l'acumulació d'aigua a la calçada els ha obligat a alternar les gomes intermèdies amb les de pluja extrema.

La mala climatologia ha impedit que en aquest primer dia es poguessin apreciar les millores que moltes escuderies han portat a Barcelona per a aquests últims entrenaments de pretemporada. Potser tampoc puguin treure's moltes conclusions demà, doncs les previsions meteorològiques indiquen de nou pluja.

En qualsevol cas, a la sessió de divendres canviaran alguns protagonistes, doncs entraran en escena, entre d'altres, l'espanyol Fernando Alonso (Ferrari) o el vigent campió mundial, l'alemany Sebastian Vettel (Red Bull).

Aquest divendres i aquest dissabte també rodarà l'alemany Adrian Sutil, a qui Force India ha confirmat avui oficialment com a company del britànic Paul di Resta per a aquesta temporada. Sutil barallava amb el francès Jules Bianchi per ocupar l'últim volant de la graella.

stats