FUTBOL
Esports 09/08/2017

Rafa Márquez, sancionat per tenir vincles amb el narcotraficant Raúl Flores Hernández

El govern dels Estats Units acusa el defensa de tenir-hi una llarga relació

Efe
2 min
Rafa Márquez, sancionat per tenir vincles amb el narcotraficant Raúl Flores Hernández

BarcelonaEl govern dels Estats Units ha sancionat aquest dimarts 22 mexicans i 42 empreses per la seva relació amb les activitats encapçalades pel narcotraficant Raúl Flores Hernández, entre els quals, el veterà futbolista Rafa Márquez, exjugador del Futbol Club Barcelona, que ara competeix en l'Atlas mexicà. El departament del Tresor dels Estats Units va imposar sancions al narcotraficant Flores Hernández, que dirigeix la seva pròpia organització criminal, i a 21 mexicans vinculats a ell, entre els quals, Márquez, a qui acusa de "tenir una llarga relació" amb el delinqüent i "haver manejat actius" per a ell.

"Tots dos homes [Márquez i un altre acusat] tenen una relació molt llarga amb Flores Hernández, i han actuat com a socis testaferro d'ell i la seva organització narcotraficant, i han tingut actius en la seva propietat que eren d'ell", ha indicat el Tresor nord-americà en un comunicat. La relació entre Rafa Márquez i el narcotraficant "és molt llarga", d'"aproximadament 20 anys", durant la qual el defensa mexicà ha fet de "testaferro important" per a Flores Hernández, segons un alt funcionari nord-americà, que va demanar l'anonimat.

Les sancions congelen qualsevol propietat que Márquez i la resta d'afectats poguessin tenir als Estats Units i prohibeixen a nord-americans implicar-se en transaccions financeres amb ells, però no resulten en la confiscació de les seves propietats ni els sotmeten a càrrecs criminals, va explicar el funcionari. L'anunci és el resultat d'una "investigació de diversos anys" entre diverses agències dels Estats Units i el govern mexicà, i busca entorpir les activitats de Raúl Flores Hernández, un narcotraficant poc conegut però que Washington considera "de la mateixa talla que [Joaquín] el Chapo [Guzmán]", ha indicat la font. "És un narco no gaire conegut fins al dia d'avui, però nosaltres el considerem dels grans en el narcotràfic a Mèxic", va afirmar el funcionari.

Márquez respon

La resposta de Márquez no s'ha fet esperar. L'exblaugrana s'ha presentat aquesta matinada de forma voluntària a la seu de la fiscalia mexicana per prestar declaració i defensar la seva innocència. "Intentaré aclarir la situació. Nego qualsevol vinculació o relació amb organitzacions criminals, com he llegit a diferents mitjans. Entenc, però, la meva actual situació jurídica", ha explicat en roda de premsa.

stats