CLÀSSIC
Esports 26/10/2020

Martínez Munuera no hauria volgut escoltar el seu assistent

Uns àudios revelarien que el linier hauria avisat l'àrbitre que hi ha falta prèvia de Ramos en el penal del clàssic

2 min
Leo Messi i Jordi Alba van veure la targeta groga dissabte.

Barcelona“És falta de Ramos, és falta de Ramos”. Aquest va ser, segons va avançar ahir la Cadena SER, el missatge que hauria transmès un dels liniers a l’àrbitre del clàssic, Juan Martínez Munuera, en la polèmica acció que va acabar amb penal a favor del Reial Madrid, després de la revisió del VAR i amb el col·legiat veient de nou l’acció al monitor que hi ha a peu de gespa. L’acció va suposar que Sergio Ramos convertís la pena màxima i s’iniciés la remuntada del conjunt blanc. Per a més inri, el linier afegeix una altra consideració, segons s’aprecia en aquests àudios: “És més, Ramos l’agafa [a Lenglet] de la samarreta”.

L’actuació de Martínez Munuera al clàssic va causar indignació a tots els estaments blaugranes i, ahir, Josep Maria Bartomeu va confirmar que estudiaran què fer amb aquestes gravacions. “M’han informat que hi ha uns àudios del linier. Els estudiarem i farem les accions que creguem adequades”, va expressar el màxim dirigent blaugrana.

La junta critica els criteris del VAR

Paral·lelament, el club va defensar ahir el VAR i va reiterar el seu suport a aquesta tecnologia, però va instar la Federació Espanyola de Futbol a fer “una reflexió immediata” sobre els criteris d’aplicació d’aquesta eina. El portaveu blaugrana, Josep Vives, va explicar que, malgrat que el Barça està a favor de l’aplicació del videoarbitratge, es mostra en “absolut desacord davant de situacions de joc idèntiques o molt semblants, en què el VAR no s’ha aplicat amb els criteris d’ètica i equitat indispensables, la qual cosa ha comportat un perjudici greu per al Barça en benefici dels seus rivals més directes”. Vives va afegir que “és ben sabut que altres clubs de la Lliga també s’han expressat públicament en aquest mateix sentit”.

Un posicionament que va reforçar el mateix Bartomeu: “Fa temps que sol·licitem, i ara fem una nova crida, que es porti a terme una explicació del criteri del VAR”. Així, el club s’alinea amb les rotundes declaracions de Ronald Koeman dissabte en què va dir que se sentia perjudicat per l’aplicació del VAR durant les cinc jornades de Lliga que ha disputat fins ara el Barça.

stats