Esports 11/09/2021

Max Verstappen sortirà primer a Monza tot i no ser el més ràpid

Valtteri Bottas ha quedat primer però, sancionat, sortirà l'últim de la graella

2 min
Valtteri Bottas durant la classificació a l'sprint

BarcelonaEl nou format amb la classificació a l'esprint ha tornat a decebre. La sortida, que ha sigut accidentada, ha fet aparèixer sobre l'asfalt el safety car i la cursa s'ha convertit en un trenet de cotxes amb por a arriscar. Valtteri Bottas (Mercedes) ha sigut el vencedor de la cursa de classificació, però, sancionat per haver fet canvis al seu monoplaça, sortirà des de l'última posició i el primer lloc l'ocuparà Max Verstappen (Red Bull). Després de la sessió d'avui, Hamilton s'ha complicat molt la cursa d'aquest diumenge al Gran Premi d'Itàlia (15 h, DAZN) i sortirà quart.

La sortida, que prometia ser un dels moments més trepidants de la cursa a l'esprint, ha sigut accidentada i Pierre Gasly (Alpha Tauri) s'ha endut la pitjor part al perdre l'aleró davanter i xocar contra les proteccions. El safety car ha fet acte de presència sobre el traçat, cosa bastant habitual aquesta temporada, i Bottas ha passat a controlar el temps i el ritme. El finlandès s'ha encarregat de rellançar la cursa i, murri, ha agafat desprevinguts tots els pilots que tenia enganxats al seu Mercedes i s'ha catapultat fins a la pole. Bottas ha travessat la línia de meta primer sense cap oposició. El de Mercedes, però, sortirà des de l'última posició perquè abans del Gran Premi l'escuderia alemanya va decidir canviar la unitat de potència del monoplaça del finlandès. Per tant, Max Verstappen sortirà des de la primera posició a la graella de sortida del Gran Premi del circuit de Monza acompanyat per Daniel Ricciardo (McLaren).

El gran damnificat, però, ha sigut Lewis Hamilton. L'heptacampió del món ha sortit molt malament i ha perdut tres posicions, fins a quedar cinquè. Tot i els intents reiterats d'avançar Lando Norris (McLaren), el pilot britànic no ha pogut treure més suc del seu monoplaça i, amb frustració, afrontarà la cursa d'aquest diumenge de manera molt menys còmoda del que s'esperava. Tot i que el nou format afegeix emoció a la cursa, els pilots de totes les escuderies són conscients que tenen més a perdre que no pas a guanyar i es guarden les forces per a les lluites de diumenge.

stats