Primera Iberdrola
Esports 04/11/2019

Mediapro ofereix 1,5 milions d'euros als clubs per desbloquejar la vaga de les futbolistes

El grup audiovisual pacta la renegociació del contracte per accedir a les demandes del conveni

N.a.
2 min
Les futbolistes de la Primera Iberdrola, a la vaga

BarcelonaHi pot haver solució per evitar la vaga a la Primera Iberdrola. Mediapro i l'Associació de Clubs de Futbol Femení han arribat a un acord que permetria resoldre la situació que té bloquejat el futbol femení en la lluita per un conveni col·lectiu, i que amenaça amb aturar la màxima competició el cap de setmana del 16 i 17 de novembre.

El grup audiovisual té signat un acord amb els dotze clubs representats a l'ACFF per retransmetre els seus partits durant les pròximes tres temporades, amb un valor de 9 milions d'euros (3 per temporada), però està disposat a revisar-lo perquè els clubs accedeixin als fons que ofereix la Reial Federació Espanyola de Futbol i que impliquen, indirectament, la rescissió d'aquest contracte amb Mediapro. El grup televisiu pagaria 1,5 milions d'euros a l'ACFF per cobrir les peticions de les jugadores en el conveni i posa com a única condició continuar retransmetent dos partits setmanals de la Primera Iberdrola a través del seu canal de GOL.

El debat dels últims dies ha enfrontat la versió de les jugadores i la dels clubs, distanciades en diverses xifres i condicions del conveni col·lectiu. Les entitats asseguren que no poden cobrir les exigències econòmiques de les futbolistes, que demanen un salari mínim de 16.000 euros anuals, amb una parcialitat del 75%, a més de tot un seguit d'ajudes en casos de lesió o d'embaràs.

La proposta de Mediapro podria resoldre una part d'aquest problema econòmic i permetria als clubs reunir els requisits per rebre la prima de 500.000 euros anuals del Programa Elit Femenina de la Federació Espanyola. Sumat a la subvenció d'Iberdrola (que s'acosta als 100.000 euros per club) i unes altres partides, deixaria sense el principal argument els clubs.

stats