FUTBOL
Esports 02/12/2015

Mediapro podrà emetre 8 partits de Primera durant les tres properes temporades

Movistar Plus conserva el millor partit de cada jornada de Primera, però perd el lot més gran dels drets

Toni Padilla
2 min
Ahir va començar la fase prèvia de la Champions, un campionat que emet en tancat el canal BeIN de Mediapro.

BarcelonaLa lliga de futbol professional ha comunicat l'adjudicació dels primers lots dels drets de la lliga espanyola de futbol de les temporades 2016-2017 a 2018-2019. Movistar es queda sense la major part de partits de la Lliga, però conserva el millor partit de la jornada. Mediapro, en canvi, millorarà la seva oferta, ja que podrà oferir 8 partits de cada jornada, quan ara no podia oferir la lliga. I un d'aquests partits serà del Barça o el Madrid, clubs que no es poden veure en obert.

Movistar ha pagat 750 milions per conservar el millor partit de cada jornada. Mediapro, per part seva, pagarà 1.900 milions per tres anys, un total de 663 milions cada any. En total, doncs, la LFP rebrà uns 883 milions cada temporada dels dos canals, un 35% més que ara mateix amb l'acord actual, amb Telefónica i TVE.

Mediapro, doncs, a través del seu canal BeinSports, es queda un dels dos lots de drets més desitjats i tindrà dret a fer 8 dels 10 partits de cada jornada de Primera. Canal + Movistar, en canvi, es queda amb el Lot número 5, que dóna dret a fer un partit de Primera Divisió en exclusiva a primera selecció, un partit de Segona Divisió en exclusiva a primera selecció i sis partits de la fase d'ascens a Primera Divisió. Per tant, deixarà de fer gairebé tots els partits de Primera i només en podrà fer un, però tindrà prioritat per escollir el 'partidazo', terme utilitzat aquesta temporada.

Segons les normes del concurs, el lot adjudicat a Movistar els permetrà fer un màxim de 18 partits del Barça i 18 més del Madrid. A més, serà seu el clàssic de tornada. Mediapro, en canvi, podrà fer el clàssic d'anada. Però s'assegura també fer els partits del Barça o el Madrid que no esculli Movistar.

Sense la Champions, l'Europa League i 8 partits de lliga, Movistar Plus rep un fort cop malgrat conservar el millor partit de la jornada. Aquest estiu s'havia negociat incloure el canal dins de l'oferta de Movistar, però els dos competidors no van arribar a un acord. Si Movistar no aconsegueix aquest acord amb l'empresa de Jaume Roures doncs, només tindrà un partit de Primera i alguns de Segona la temporada que ve.

Mediapro, que ja té els drets de la Champions fins la temporada 2017/18 però aquest any no fa la lliga, es queda el lot 6, fet que permet emetre vuit partits de Primera Divisió de pagament en exclusiva en tercera selecció i tots els partits de la Copa del Rei de pagament en exclusiva excepte els partits del Lot 2 en directe i excloent les semifinals i la final d'aquesta Copa.

Quedaranaltres lots per repartir, referents a drets als establiments públics com bars, els resums i el lot 1, que dóna dret a fer un partit de Primera Divisió en segona elecció en obert. Ara, els partits del Barça, el Madrid, el València o l'Atlètic, a més dels equips que juguen a Europa, mai es podran veure en obert.

stats