MOTOR - FÓRMULA 1
Esports 25/05/2019

Mercedes busca continuar fent història

Si tornen a fer un doblet en sumaran sis, una fita mai aconseguida al Mundial de F1

Nuria García
1 min
Lewis Hamilton, a Montecarlo

BarcelonaL'escuderia Mercedes buscarà aquest diumenge (15.10 h, Movistar F1) al Gran Premi de Mònaco, sisena cita de la Fórmula 1, el seu sisè doblet consecutiu per allargar així l'evident domini sobre Ferrari i Red Bull. Amb l'anglès Lewis Hamilton com a líder del Mundial, i amb el finlandès Valtteri Bottas –el seu company d'equip– trepitjant-li els talons, Mercedes acapara aquest any tots els focus en cada circuit que trepitja. En les cinc cites que s'han disputat, el britànic suma tres victòries i el finlandès, dues. I quan un ha pujat al graó més alt del podi, l'altre l'ha acompanyat al segon. Ara volen continuar fent història aconseguint el sisè 1-2, una fita que fins ara cap equip ha aconseguit en els 69 anys de Mundial.

La temporada més exitosa per als pilots de Mercedes va ser, fins ara, la 2015, quan entre Lewis Hamilton i Nico Rosberg van sumar 12 doblets en 19 curses. Però tot i dominar pràcticament totes les curses de la temporada, no van aconseguir encadenar sis doblets seguits. De fet, serà el tercer cop que les fletxes platejades buscaran aquesta fita, després de no haver-ho aconseguit la temporada 2014 i entre el final de la 2015 i l'inici de la 2016. Ferrari, per la seva banda, també es va quedar amb cinc la temporada 2002, amb Michael Schumacher i Rubens Barrichello a les seves files.

Però per aconseguir-ho, un dels dos pilots de Mercedes també haurà de lluitar contra la seva història. I és que els carrerons de Montecarlo no són el millor escenari per a Valtteri Bottas: el finlandès, en les sis curses que hi ha disputat, mai ha aconseguit pujar al podi i el seu millor resultat ha sigut un quart lloc el 2017.

stats