FÓRMULA 1
Esports 08/09/2016

Més de 7.100 milions d'euros: el preu pel qual s'ha venut el negoci de la Fórmula 1

CVC Capital Partners, l'anterior accionista principal, ha venut el negoci a Liberty Media Corporation, que manté Bernie Ecclestone com a director executiu

Nuria García
1 min
Bernie Ecclestone

BarcelonaDesprés de molts rumors, finalment la matinada d'aquest dijous s'ha fet oficial la venda de la Fórmula 1: CVC Capital Partners, l'anterior accionista principal, ha venut el negoci a Liberty Media Corporation. Així ho va fer oficial la companyia en un comunicat en què confirma que manté Bernie Ecclestone com a director general. En total, s'ha calculat que el valor de la compra ha estat superior als 7.100 milions d'euros. La venda s'ha tancat per una suma de 4.400 milions de dòlars (uns 3.930 milions d'euros), i cal afegir-hi els deutes, per un valor similar.

En un inici, Liberty Media adquireix una participació del 18,7%, que ascendirà fins al 100% de manera progressiva gràcies a la compra del hòlding Delta Topco, que administra Formula One.

Segons ha indicat la firma nord-americana, Bernie Ecclestone seguirà com a director general de la categoria –n'està al capdavant des de finals dels anys 70–, mentre que l'empresari nord-americà Chase Carey en serà el president. "Estic encantat de poder treballar al costat de Bernie Ecclestone, CVC i Liverty Media. Admiro enormement la F-1 i crec que és un gran esdeveniment esportiu únic a nivell global. Hi veig grans oportunitats de poder seguir desenvolupant la Fórmula 1", ha dit Carey.

stats