ATLETISME
Esports 01/04/2011

La Federació Espanyola obre expedient a Sergio Sánchez per les seves declaracions

Les dures declaracions que Sergio Sánchez ha fet contra l'ex secretari d'Estat per l'Esport, Jaime Lissavetzky, han fet que la RFEA obri un expedient a l'atleta

Redacció
1 min

BarcelonaLa Federació Espanyola d'Atletisme (RFEA) ha decidit obrir un expedient informatiu a Sergio Sánchez, subcampió mundial de 3.000 metres en pista coberta per unes declaracions en què assegura sentir "vergonya de vestir la samarreta de la selecció espanyola "i en les que critica durament a l'ex secretari d'Estat per l'Esport, Jaime Lissavetzky.

En una nota pública, la RFEA ha demanat al seu Comitè de Disciplina l'obertura de l'expedient amb la finalitat d'estudiar i valorar si aquestes declaracions són constitutives d'infracció del seu reglament disciplinari.

Sergio Sánchez, ha demanat aquest divendres a Jaume Lissavetzsky, en unes declaracions a Ràdio Càntabra, que assumeixi la seva responsabilitat pel dopatge de Alemayehu Bezabeh i ha confessat que presentar-se a una competició internacional amb la samarreta d'Espanya "perjudicaria la meva imatge".

Sergio Sánchez ha comentat en l'esmentada entrevista està acostumat a esmorzar amb "els vampirs" (els inspectors antidopatge) pel gran nombre de controls que passa. Bezabeh, etíop nacionalitzat espanyol i implicat en l'Operació Galgo, ha gaudit de total "impunitat per dopar-se tot el que ha volgut i més", perquè s'entrenava a Etiòpia i només li controlaven quan tornava a Espanya.

Sánchez també ha denunciat que sembla que no es compta amb ell per als Jocs Olímpics, de manera que vol poder competir a Londres, guanyar en una medalla i tornar amb ella perquè li rebi el ja exsecretari d'Estat per a l'Esport.

"Desitjo guanyar una medalla, que vingui Jaime Lissavetzky a donar-me la mà i a felicitar-me. Aleshores li ventaré una plantofada amb la medalla en tota la cara i li diré "tot això ho he aconseguit gràcies a l'ajuda de merda que m'has donat, que és res".

stats