ALPINISME

Kilian Jornet estarà entre dos i tres mesos de baixa

Es perdrà el final de la temporada d'esquí de muntanya, tot i que, a priori, no passarà pel quiròfan

Kilian Jornet va caure dissabte passat, 17 de març, quan disputava la Pierra Menta, una carrera d’esquí de muntanya als Alps, i es va fracturar el peroné de la cama esquerra i també es va fer un esquinç de grau I-II al lligament peroneal de l’astràgal anterior. L’atleta català estarà de baixa com a mínim dos mesos i es perdrà el final de la temporada d’esquí de muntanya, tot i que, en principi, no haurà de passar pel quiròfan. Això sí: haurà d’estar unes setmanes amb la cama immobilitzada i fent repòs. A partir de la segona setmana podrà començar la fase de recuperació fisioterapèutica passiva, i així progressivament. En total, es calcula que el procés de recuperació durarà entre dos i tres mesos. El de la Cerdanya començarà la recuperació a Noruega i tenint en ment la temporada d’estiu.

L’atleta va agrair tot el suport rebut: “Vaig patir una caiguda quan estàvem a punt d’acabar la Pierra Menta, i de seguida em vaig adonar que alguna cosa anava malament. Vull agrair el suport brindat per tot el personal de la competició: cossos de seguretat, personal mèdic, pisters d’Arêches Beaufort i als voluntaris que em van ajudar en tot moment. Els accidents com aquests passen, així que ara només queda pensar a recuperar-nos bé per tornar a pensar en nous reptes aviat!”.

Jornet és va lesionar en caure a la penúltima baixada quan encapçalava la Pierre Menta amb el seu company d’equip, l’austríac Jakob Hermann. Tot i que quan va mirar d’aixecar-se va notar un fort dolor a la cama i el peu esquerre, va decidir continuar la cursa per intentar acabar l’etapa. Al final, el dolor li va impedir continuar i a la pujada següent, conscient que podia tractar-se d’una lesió greu, va decidir abandonar la competició i demanar assistència.