Tour de França
Esports 19/07/2012

Alejandro Valverde es refà al Tour de França amb un gran triomf d'etapa a Peyragudes

El murcià de Movistar ha guanyat després de 35 km en solitari. Chris Froome ha demostrat pujar més que Wiggins, però l'ha esperat per entrar junts a meta

Albert Rabadan
1 min
Alejandro Valverde celebra la victòria d'etapa al Tour

BarcelonaAlejandro Valverde (Movistar) ha signat una gran victòria d'etapa a la dissetena jornada de Tour de França, després de 35 km en solitari. El murcià, que va començar la prova amb aspiracions per a la general però es va veure afectat per les caigudes, ha entrat a l'escapada del dia i ha atacat al port de Balès després de fer de pont amb el seu company Rui Costa, també fugat.

Al final, Valverde ha patit més del compte pel ritme de l'equip Sky pujant el Peyresoude, el port previ a l'estació d'esquí de Peyragudes que tenia la línia de meta. El líder destacat, Bradley Wiggins, ha començat a tensar el ritme per eliminar gran part dels rivals, fins que ha sigut el mateix Froome qui ha deixat sola la parella de Sky. L'escalador d'origen kenià ha deixat de roda el líder en més d'un moment, però finalment l'ha esperat per entrar junts a meta.

El ritme del gran grup durant gran part de l'etapa l'ha portat l'equip Liquigas, que amb una tàctica bastant semblant a la d'ahir ha volgut fer mal a Ivan Basso. Finalment s'ha vist que Vincenzo Nibali no tenia prou força com altres dies per atacar, però tenia marge suficient com per no fer perillar la seva plaça de podi. Per la seva banda, Thomas Voeckler (Europcar) ha consolidat el mallot de la muntanya.

stats