CICLISME
Esports 09/06/2011

Degenkolb repeteix a l'esprint de la quarta etapa de Dauphiné

En l'única etapa en què es tenia per segura una arribada a l'esprint, el jove alemany John Degenkolb (Sky) ha aconseguit el seu segon triomf després del de Lió

Albert Rabadán
1 min
John Degenkolb.

BarcelonaNo n'hi havia prou amb guanyar fa un parell de dies a Lió, en un port de quarta categoria, que el jove John Degenkolb (HTC-Highroad) ha hagut de repetir a Mâcon. En aquest cas, l'arribada a la ciutat borgonyesa tenia prevista un esprint massiu, al que s'hi ha arribat després d'atrapar als dos valents del dia: Jérémy Roy (FDJ) i el jove contrarellotgista italià Adriano Malori (Lampre-ISD).

L'equip Garmin-Cérvelo ha estat qui més ha treballat, però el seu home ràpid, Tyler Farrar, ha quedat tancat i sense opcions. Finalment el noruec Edvald Boasson Hagen (Sky) ha estat qui ha llançat l'esprint amb molta potència, però un home que ja està superant els seus registres de resultats de tan jove, el mateix Degenkolb, l'ha superat en els últims metres.

Degenkolb, de 22 anys, suma amb aquest ja sis triomfs aquesta temporada, i aquestes dues al prestigiós Critèrium de Dauphiné han arribat en el seu debut en una prova per etapes del WorldTour, la màxima categoria. Abans ja havia participat a les clàssiques de primavera, on havia donat especialment una gran imatge a la París-Roubaix (19è després d'estar escapat).

Critèrium de Dauphiné, quarta etapa (La Motte-Servolex – Mâcon, 173,5km):

1r John Degenkolb (HTC-Highroad) 4h15'41", 2n Edvald Boasson Hagen (Sky) m.t., 3r Juan José Haedo (Saxo Bank) m.t., 4t Tomas Vaiktus (Astana) m.t., 5è William Bonnet (FDJ) m.t. (...) 21è Juan Antonio Flecha (Sky) m.t., 73è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) m.t.

Classificació general provisional:

1r Bradley Wiggins (Sky) 12h57'18", 2n Cadel Evans (BMC) a 1'11", 3r Janez Brajkovic (RadioShack) a 1'21", 4t Alexandre Vinokúrov (Astana) a 1'56", 5è Rui Costa (Movistar) a 2'12" (...) 19è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 3'55", 23è Juan Antonio Flecha (Sky) a 4'03"

stats