Publicitat
Publicitat

Ciclisme

Juanjo Cobo i Denis Mentxov hauran de buscar equip

Desapareix l'equip del guanyador de la Vuelta a Espanya

Els dirigents no han aconseguit un patrocinador per substituir Geox abans d'acabar els plaços de la UCI tot i que les negociacions han arribat fins a Veneçuela

La societat Bike Live, dirigida per Mauro Gianetti i Joxean Fernández, conegut per Matxín, no ha pogut trobar un patrocinador per substituir Geox i no podrà crear un equip ciclista per la temporada 2012. L'estructura, que va néixer l'any 2004 amb Saunier Duval de patrocinador, ja va rebre més d'un aplaçament de la Unió Ciclista Internacional per optar a la màxima categoria, però fins i tot ha esgotat el temps per presentar a la Comissió de Llicències –que es reuneix aquest divendres 9 de desembre– els avals que els donessin un lloc com a equip continental professional, la segona divisió.

Les negociacions de les darreres setmanes han estat desesperades, fins i tot arribant a la televisió, quan Ana Rosa Quintana va fer una crida a possibles patrocinadors en el seu programa matinal. La solució que semblava més possible era la creació d'un nou projecte nacional veneçolà, encapçalat pel guanyador del rànquing americà Miguel Ubeto. Els dos dirigents van viatjar a Veneçuela per plantejar la possibilitat a les autoritats del país, però la resposta del govern veneçolà mai ha arribat, fins al punt de fer-se impossible per motius de temps.

Cobo i Mentxov, buscant equip a darrera hora

Ara, el més difícil és aconseguir, amb totes les plantilles gairebé tancades, que els ciclistes que han esperat puguin trobar equip. Amb la retirada de Carlos Sastre, els casos més sonats seran el del guanyador de la Vuelta a Espanya Juanjo Cobo, i el rus Denis Mentxov, que ha estat lligat a Katiuixa malgrat la seva mala relació amb alguns dels directius. Els colombians Fabio Duarte i Mauricio Ardila han estat dels pocs que han anunciat els seus fitxatges abans de la data fatídica, però alguns altres es veuran obligats a deixar-ho, com el veterà David Blanco, que ha declarat al seu compte Twitter "no em ve de gust posar-me a buscar perquè em donin almoina".

Històries de superació esportiva

Més continguts de

Històries de superació esportiva
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT