Esports 15/01/2013

Lance Armstrong reconeix que es va dopar per millorar el seu rendiment al Tour

Segons el diari 'USA Today', Armstrong s'hauria disculpat amb els treballadors de la seva fundació abans de revelar el seu dopatge a la periodista Oprah Winfrey en una entrevista enregistrada que s'emetrà la matinada de divendres

Ara / Agències
2 min
Lance Armstrong i Oprah Winfrey

WashingtonL'exciclista nord-americà Lance Armstrong ha reconegut, per primera vegada, que va utilitzar substàncies dopants per millorar el seu rendiment al Tour de França. ho ha fet, tal com estava previst, en una entrevista en exclusiva amb la periodista Oprah Winfrey que s'ha enregistrat aquest dilluns i s'emetrà la matinada de divendres −hora catalana−, segons avancen diversos mitjans nord-americans. Ho ha revelat una font anònima al diari 'Usa Today', que no ha donat més detalls per mantenir la confidencialitat fins que s'emeti l'entrevista.

Armstrong va perdre els set títols aconseguits al Tour de França després que un últim informe emès l'agost passat per l'Agència Antidopatge dels Estats Units (USADA) el tornés a inculpar de dopatge. El ciclista va decidir no defensar-se i per aquest motiu va ser suspès per a tota la vida.

L'informe de la USADA va detallar un programa sistemàtic de dopatge amb els seus companys de l'equip US Postal Service. De fet, molts dels companys van denunciar que eren sotmesos a un programa de dopatge que liderava el mateix Armstrong. Després de conèixer l'informe, el ciclista va perdre immediatament tot el suport dels patrocinadors que tenia com a atleta model i heroi esportiu.

La USADA va assenyalar al seu informe que Armstrong va participar en el "programa de dopatge més sofisticat, professionalitzat i reeixit que ha vist mai l'esport", en el qual es van utilitzar esteroides anabolitzants, hormona del creixement humà, transfusions de sang i altres productes.

El diari també assegura que, abans de l'entrevista amb Winfrey, Armstrong s'hauria reunit amb un centenar de membres de la fundació Livestrong, que ell mateix va crear el 1997 per lluitar contra el càncer, per demanar-los disculpes. El rotatiu cita la portaveu de la fundació, Katherine McLane, segons la qual les disculpes haurien sigut "molt sinceres i sentides".

Armstrong, de 41 anys, ha negat sempre les acusacions de dopatge i, de fet, oficialment, mai no ha donat positiu. Tanmateix, segons indica el diari 'USA Today', una altra font coneixedora de la situació assegura que Armstrong ha decidit ara confessar-se per "netejar" la reputació de l'organització.

L'entrevista serà la primera aparició pública d'Armstrong després de ser apartat de la competició i privat dels seus títols per dopatge.

Segons OWN, el grup de canals i programes d'Oprah Winfrey, la presentadora volia que el ciclista parlés sobre "els anys d'acusacions, de jugar brut i de mentir sobre l'ús de substàncies dopants al llarg de la seva carrera com a ciclista".

En un missatge de Twitter aquest dimarts, la presentadora diu que l'entrevista, que s'ha gravat a la casa d'Armstrong a Austin (Texas), ha durat dues hores i mitja i que l'exciclista hi ha acudit "preparat", sense donar més detalls sobre el seu contingut.

Oprah intervindrà dijous al programa de la CBS 'This Morning' per parlar sobre l'entrevista, que s'emetrà al seu canal de televisió OWN a les tres de la matinada de divendres −hora catalana− i es podrà seguir a través d'internet a Oprah.com.

stats