GIRO D'ITÀLIA
Esports 04/05/2013

Nàpols acull la primera etapa del Giro, ideal per als esprintadors

El britànic Mark Cavendish (Omega Pharma-Quick Step) és el principal favorit per aconseguir la primera 'maglia rosa' en un circuit urbà que es preveu perillós

Albert Rabadan
1 min

BarcelonaEl Giro d'Itàlia 2013 començarà aquest dissabte (Esport3, a partir de les 14:15h) amb una etapa en línia de 130 km favorable als homes ràpids en un circuit urbà a Nàpols. Les primeres quatre voltes inclouran passos per la Via Francesco Petrarca (arriba fins als 150m sobre el nivell del mar i en dos passos és considerada port de muntanya), mentre que els dos últims terços de l'etapa seran totalment plans, donant voltes pel passeig marítim.

El britànic Mark Cavendish (Omega Pharma-Quick Step), excampió del món i considerat sense discussió el millor esprintador del pilot en els últims anys centrarà totes les mirades. 'Cav' suma 7 victòries aquesta temporada, però no guanya des del març als Tres Dies de La Panne i també ha mostrat el seu malestar per la ineficàcia dels seus nous companys d'equip en la preparació de les arribades. Iljo Keisse i Geert Steegmans tindran aquesta responsabilitat.

Això obrirà les opcions a alternatives d'altres homes ràpids com l'australià Matthew Goss (guanyador d'etapa al Giro els anys 2010 i 2012), l'alemany John Degenkolb (va impressionar amb cinc triomfs a la passada Vuelta a Espanya), el jove campió francès Nacer Bouhanni o el local Elia Viviani, que portarà el pes de liderar l'equip Cannondale amb l'absència d'Ivan Basso.

stats