Atletisme
Esports 23/11/2012

Usain Bolt: "L'any 2013 intentaré ser encara més ràpid, i el meu objectiu és el Mundial"

L'atleta jamaicà ha parlat aquest divendres a Barcelona

Efe
2 min
Usain Bolt, a Barcelona

BarcelonaL'atleta jamaicà Usain Bolt, doble campió olímpic dels 100, 200 metres i del 4x100 i pentacampió mundial, ha explicat a Barcelona que el 2013 intentarà "ser encara més ràpid", i que el seu pròxim objectiu és "recuperar el títol mundial dels 100 metres a Moscou".

Aquest títol, que ara ostenta el seu compatriota Yohan Blake i que va aconseguir a Daegu (Corea del Sud) el 2011, és el que Bolt s'ha marcat al calendari.

"Encara que, per descomptat, aspiro a guanyar també els altres dos (200 i 4x100) i, el 2014 vull participar en els Jocs de la Commonwealth, que és l'únic títol que em falta", ha afegit.

L'home més ràpid del món (9.58) no es considera una llegenda: "Hi ha altres esportistes que han estat millors que jo. Hi ha un personatge que m'agradaria conèixer: Mohammad Alí. He llegit el llibre de la seva filla i m'ha impressionat; ell sí que és una llegenda; és el més gran".

Tot i que es considera un fanàtic de la competició, creu que "no és bo per a l'atletisme" que els millors s'enfrontin en totes les grans carreres. "Sóc partidari d'enfrontar-nos una o dues vegades l'any, perquè hi haurà més incertesa i és clar que ningú sap el que passarà", ha apuntat.

"No oblidaré mai els Jocs Olímpics de Londres pel que van representar per a mi. Em quedo amb el públic, amb l'ambient de l'estadi olímpic, la feina en equip i la motivació dels meus companys", ha comentat molt emocionat.

Aquest dissabte s'elegirà a Barcelona el millor atleta del 2012, i el jamaicà és el clar favorit: "Per descomptat que m'agradaria guanyar per quarta vegada el títol d'atleta de l'any, però la veritat és que cada vegada hi ha més bons rivals i amb millors èxits. Ho posen molt difícil, però espero tenir una altra oportunitat", ha dit.

Segueix mostrant-se un competidor ambiciós, però deixa clar que ell es prepara per a les grans cites: "Si perdo alguna carrera pel camí, no passa res, perquè l'important és arribar a punt en el moment decisiu", ha recalcat.

"Durant aquest hivern m'entrenaré a Jamaica i intentaré preparar-me per anar més de pressa, i lluitar per aconseguir més bons registres. El calendari el decidirem al cinquanta per cent el meu entrenador i jo, però intentarem aprofitar-ho. Ja tinc 26 anys i vull deixar el meu futur clar, especialment perquè la carrera d'un atleta és molt dura. El que és clar és que, per ara, no competiré ni en salt de longitud ni en 400 metres", ha revelat.

Aficionat al futbol i fanàtic del Manchester United, ha comentat que ha visitat Sir Alex Fegurson i que ha vist entrenar els diables vermells. "M'he compromès a jugar-hi un partit benèfic. És difícil dir si el Manchester United, el Reial Madrid o el Barcelona guanyaran aquesta Lliga de Campions, però jo diria que el Barcelona va un pas més endavant de tots dos", ha assenyalat.

Bolt no ha volgut polemitzar sobre si Messi és millor que Cristiano Ronaldo. "Els conec a tots dos i els considero com els dos jugadors més grans del món, però no vull escollir", ha finalitzat.

stats