Cursa del Bassiero

La Cursa del Bassiero estrena un recorregut ambiciós i atractiu

La travessa d'esquí de muntanya se celebra al bell mig del Parc Nacional d'Aigüestortes i a l'Estany de Sant Maurici

La Unió Excursionista de Catalunya de Barcelona organitza aquest cap de setmana la 50a edició de la Cursa del Bassiero, una travessa d'esquí de muntanya emmarcada dins la XXX Copa Catalana FEEC-MILLET per equips que organitza la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i que se celebra al bell mig del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, als voltants del Pic del Bassiero.

Gairebé 150 persones ja s'han inscrit a la cursa, cosa que equival a més d'una setantena d'equips. Aquesta xifra suposa un rècord d'assistència, que supera amb escreix el nombre d'inscrits a les 49 edicions anteriors.

Aquest any, l'organització de la Cursa del Bassiero ha preparat un seguit d'activitats que pretenen que l'esdeveniment d'aquest cap de setmana no sigui únicament esportiu. Esterri d'Àneu acollirà una gimcana infantil, un rocòdrom i unes jornades tècniques.

Diumenge a les 8 hores es donarà el tret de la sortida a la Cursa del Bassiero, que aquest any ofereix un nou recorregut, molt ambiciós i atractiu, que segueix la línia que sempre ha marcat aquesta competició, és a dir, un fort caràcter alpí amb una gran bellesa paisatgística. Els tres itineraris a escollir són el d'elit (2.550 metres de desnivell) i el popular (1.600 metres de desnivell), amb una petita variació per les categories júnior i cadet (1.050 metres de desnivell)

Els participants encara tenen temps per fer les inscripcions.