Rugbi
Esports 12/10/2013

La USAP surt derrotada de Gloucester en la seva reestrena europea (27-22)

Els catalans no poden gestionar un avantatge de sis punts a un quart d'hora del final i surten derrotats de la seva visita a Kingsholm. Malgrat la derrota, els catalans sumen un punt bonus defensiu

Ferran Vital

BarcelonaLa USAP ha perdut el primer partit de la lligueta de la Copa d'Europa de rugbi -per motius comercials, anomenada Heineken Cup- contra un rival que no ha estat millor que els catalans però que ha sabut aprofitar les seves eines per derrotar una USAP excessivament tova en defensa durant la recta final del partit.

I això malgrat que durant el primer temps els catalans han estat un pèl superiors als seus rivals, gràcies un assaig molt matiner anotat per James Hook que el mateix “ganxo” de Port Talbot ha convertit entre els pals del Kingsholm Stadium. El mig d'obertura gal·lès, especialment inspirat durant tot el partit, ha anotat dos cops de càstig més que han permès que els de Perpinyà arribessin al descans amb un lleuger avantatge al marcador (9-13).

Però els “Cherry & Whites” han començat el segon temps com un tro i s'han avançat al marcador gràcies a un assaig del mig de melé Jimmy Cowan que el jove talent anglès Billy Twelvetrees ha convertit posant per davant al seu equip al marcador. Aleshores ha aparegut el geni de James Hook, i en una de les actuacions més brillants que se li recorden a l'obertura gal·lès amb els de Perpinyà, ha assumit el lideratge de l'equip i ha personificat la reacció catalana, gràcies a dues transformacions i a un gran xut de sobrebot (drop) que tornaven a posar als catalans per davant al marcador a vint minuts del final (16-22).

Però en un final trepidant, els de Gloucester han reaccionat de manera fulminant i han capgirat el marcador davant una USAP inoperant i que no ha sabut gestionar el temps del partit quan més ho necessitava. Primer ha estat Twelvetrees mitjançant un cop de càstig, i a cinc minuts del final la USAP -en inferioritat numèrica a causa de l'expulsió del centre neozelandès Lifemi Mafi- ha encaixat un assaig que ha resultat fatal pels interessos catalans. Així doncs, al final del partit s'ha arribat amb un 27 a 22 favorable als anglesos, que dins de la desgràcia, permet a la USAP sumar un punt bonus defensiu de la seva visita a Kingsholm.

Edimburg derrota Munster (29-23)

A l'altre partit del Grup 6, els escocesos d'Edimburg han derrotat als irlandesos de Munster en el partit disputat a l'estadi de Murrayfield, la catedral del rugbi escocès. Els d'Edimburg han estat molt encertats en la faceta ofensiva i han trencat el sistema defensiu dels gegants del sud d'Irlanda, que malgrat la derrota, sumen un punt bonus defensiu per haver perdut el partit per menys de set punts de diferència.