Rugbi
Esports 26/04/2013

La USAP viu la derrota més cruel (22-25)

Jérome Porical, exjugador de l'equip de Perpinyà i ara a les files de l'Stade Français, anota 20 punts i es converteix en el protagonista del partit

Ferran Vital
2 min
Guirado fa un assaig tot i el placatge d'un jugador de l'Stade-Français

BarcelonaJérome Porical és un jugador nord-català, format a les categories inferiors del club. El seu avi Pau i el seu pare Gerard ja havien defensat la samarreta de la USAP i ell es va convertir en el primer home que arribava al primer equip. Porical havia defensat la samarreta de la USAP fins el passat estiu, quan va decidir no renovar amb el club de Perpinyà i signar per l'Stade Français de París, que li oferia una quantitat de diners molt superior. El destí va voler emparellar els dos equips en les semifinals de l'Amlin Cup d'aquesta temporada, on Porical s'havia d'enfrontar amb el club de la seva família, de la seva ciutat, dels seus amics. Per acabar-ho d'adobar, Porical ha tingut un paper protagonista en el partit, ja que els seus vint punts han sigut decisius per a la victòria dels parisencs al feu de la USAP (22-25).



El partit ha començat molt bé pels catalans, que han anotat dos assajos mitjançant Guirado i James Hook, i arribaven a la mitja part amb un parcial de 13 a 9 al marcador que no reflectia els mèrits dels dos equips sobre la gespa, ja que els de Perpinyà han dominat molt bé els temps i els espais del partit. Però amb l'inici del segon temps s'ha iniciat una reacció visitant que deixava el marcador en un empat a 22 a tres minuts del final. Aleshores Porical, el gran protagonista del partit, ha anotat -per setena vegada al llarg del partit– el seu xut, no sense impactar abans en els dos pals i entrar, gairebé plorant, dins la zona de marca de la USAP. Un silenci sepulcral s'ha apoderat d'una afició que no ha deixat d'animar en cap moment, que no podia creure la crueltat que estava presenciant. Amb el xiulet final de l'àrbitre els jugadors de la USAP no han pogut contenir les llàgrimes, com tampoc podien fer-ho els milers de seguidors que han omplert d'il·lusió la grada de l'Aimé Giral.

stats